Εύκολο και ανάλαφρο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου
Μια πολύ εύκολη συνταγή για αρχάριους για ένα νόστιμο και ελαφρύ γλυκό ψυγείου. Η μπισκοτένια βάση του, οι στρώσεις κρέμας τυριού, σοκολάτας και η σαντιγί, γαρνιρισμένο με σταγόνες και σιρόπι σοκολάτας θα το κάνουν ανάρπαστο.
Υλικά
-
Για τη βάση
-
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ κακάο
-
150 γρ. λιωμένο βούτυρο
-
Για τις κρέμες
-
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
-
500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
-
2 φακελάκια κρέμα σοκολάτα στιγμής
-
συσκευασίες το απαιτούμενο γάλα που αναφέρεται στις
-
Για γαρνίρισμα
-
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
-
σιρόπι σοκολάτας για το γαρνίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για τη βάση, αλέθουμε τα μπισκότα στο multi και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
-
2
Στρώνουμε το μείγμα στη βάση ενός πυρέξ 20 Χ 30 εκ. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώνει.
-
3
Για τις κρέμες, χτυπάμε τη μισή κρέμα γάλακτος μαζί με το τυρί μασκαρπόνε μέχρι να αφρατέψει και στρώνουμε το μείγμα πάνω στη μπισκοτένια βάση.
-
4
Ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
-
5
Ετοιμάζουμε τη κρέμα σοκολάτας στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες.
-
6
Στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω την κρέμα σοκολάτα. Χτυπάμε την υπόλοιπη μισή κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και τη προσθέτουμε πάνω από τη κρέμα σοκολάτας.
-
7
Για γαρνίρισμα, πασπαλίζουμε με τις σταγόνες κουβερτούρας και γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας. Αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν το σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια