Εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου
Υπέροχο γλυκό με σοκολάτα και μπανάνες. Οταν το φτιάχνω, τρώγεται την ιδια μέρα. Φτιάξτε το και θα με θυμηθήτε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι μπανάνες πρέπει να είναι αρκετά ώριμες. Αν είναι μεγάλες πολυ, βάλτε μια λιγότερη.
Υλικά
-
250 γρ. σαβαγιάρ ή νταϊτζέστιβ μπισκότα
-
7 μπανάνες
-
0.5 κουτί γάλα ζαχαρούχο
-
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
-
250 γρ. κουβερτούρα
-
0.5 φλυτζάνι γάλα
-
2 κουταλιές κονιάκ
-
50 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, ψημενα και χοντροκομένα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κοβουμε τα μπισκότα με τα χέρια σε κομματάκια. Ψιλοκόβουμε τις μπανάνες.
-
2
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το ζαχαρούχο.
-
3
Σε ενα μπωλ ανακατεύουμε σαντιγύ, μπανάνες, μπισκότα. Ρίχνουμε το μίγμα σε ενα πυρέξ ή ο,τι άλλο ταψάκι.
-
4
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το γάλα και το κονιάκ σε μπαίν μαρί.
-
5
Οταν κρυώσει λίγο το μίγμα της κουβερτούρας, το απλώνουμε πάνω απο τις μπανάνες με τη σαντιγύ. Τελος προσθέτουμε απο πάνω το αμύγδαλο. Βάζουμε στο ψυγείο να σφιξει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (10)