Εύκολο και γρήγορο μιλφέιγ
Εύκολα, γρήγορα με φθηνά υλικά και φυσικά νόστιμα!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν μας περισσέψουν μπισκότα τα χτυπάμε μαζί με τα καρύδια
Υλικά
-
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπέρ
-
2 πακέτα Άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια η σοκολάτα
-
γάλα πλήρες για την παρασκευή του ανθούς αραβοσίτου (βλ.συσκευασία)
-
200 ml γάλα πλήρες
-
400-500 ml κρέμα γάλακτος για σαντιγύ
-
200 γρ. καρύδια χτηπημένα (προαιρετικά)
-
λίγο κονιάκ (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει.
-
2
Σε μπώλ φτιάχνουμε το άνθος αραβοσίτου ανάλογα με τις οδηγίες.
-
3
Σε μικρό μπολάκι βάζουμε τα 200 ml γάλα και το κονιάκ.
-
4
Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα με το κονιάκ χωρίς να τα αφήσουμε να το ρουφήξουν και τα τοποθετούμε με σειρά σε ένα ορθογώνιο ταψί.
-
5
Βάζουμε το 2/4 του άνθος αραβοσίτου και βάζουμε άλλη μία στρώση μπισκότα και μετά το άλλο 1/4 το άνθους αραβοσίτου.
-
6
Τοποθετούμε το υπόλοιπο μείγμα από το άνθος αραβοσίτου και από πάνω την σαντιγί.
-
7
Πασπαλίζουμε με τα καρύδια και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2,5 με 3 ώρες σερβίρουμε με γλυκό κουταλιού κεράσι ή βύσσινο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)