κύρια φωτογραφία συνταγής Εύκολο και γρήγορο μιλφέιγ
LemoniaZ
LemoniaZ @cook_8503805
Honolulu

Εύκολα, γρήγορα με φθηνά υλικά και φυσικά νόστιμα!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν μας περισσέψουν μπισκότα τα χτυπάμε μαζί με τα καρύδια

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπέρ
  2. 2 πακέτα Άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια η σοκολάτα
  3. γάλα πλήρες για την παρασκευή του ανθούς αραβοσίτου (βλ.συσκευασία)
  4. 200 ml γάλα πλήρες
  5. 200 γρ. καρύδια χτηπημένα (προαιρετικά)
  6. λίγο κονιάκ (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει.

  2. 2

    Σε μπώλ φτιάχνουμε το άνθος αραβοσίτου ανάλογα με τις οδηγίες.

  3. 3

    Σε μικρό μπολάκι βάζουμε τα 200 ml γάλα και το κονιάκ.

  4. 4

    Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα με το κονιάκ χωρίς να τα αφήσουμε να το ρουφήξουν και τα τοποθετούμε με σειρά σε ένα ορθογώνιο ταψί.

  5. 5

    Βάζουμε το 2/4 του άνθος αραβοσίτου και βάζουμε άλλη μία στρώση μπισκότα και μετά το άλλο 1/4 το άνθους αραβοσίτου.

  6. 6

    Τοποθετούμε το υπόλοιπο μείγμα από το άνθος αραβοσίτου και από πάνω την σαντιγί.

  7. 7

    Πασπαλίζουμε με τα καρύδια και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2,5 με 3 ώρες σερβίρουμε με γλυκό κουταλιού κεράσι ή βύσσινο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

LemoniaZ
LemoniaZ @cook_8503805
στις
Honolulu

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα