Εύκολο και γρήγορο σταφιδόψωμο
Πολύ εύκολο να γίνει, πολύ δύσκολο να αποτύχει!
Υλικά
-
2 κούπες σταφίδες ξανθές
-
2 κούπες νερό
-
1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
-
1 κούπα κρύο νερό
-
2 κούπες ζάχαρη
-
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
-
1 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
-
1 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
-
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
-
1 πρέζα αλάτι
-
2 χούφτες χοντροκομμένο καρύδι (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις σταφίδες με τις 2 κούπες νερό για 15'.
-
2
Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κρύο νερό και το καλαμποκέλαιο.
-
3
Ανακατεύουμε καλά όλα τα στερεά υλικά.
-
4
Προσθέτουμε το μείγμα με τις σταφίδες.
-
5
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 35Χ25cm. Ρίχνουμε το μείγμα.
-
6
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς (προθερμασμένο φούρνο) για περίπου μια ώρα (για σιγουριά βάζουμε μια οδοντογλυφίδα, να βγαίνει στεγνή).
Σχόλια (68)