wilma
wilma @cook_8484882
Αθήνα,Ελλάδα

Σουφλέ με λαχανικά της όρεξής σας (μελιτζάνες, κολοκυθάκια, μπρόκολο, κουνουπίδι, καρότα, πιπεριές, κτλ.) και τελείωμα με μπεσαμέλ. Ο καλύτερος τρόπος για να φάτε λαχανικά!

Λίγα μυστικά ακόμα

Ενδιάμεσα από τα λαχανικά πασπάλισα λίγη τριμμένη φρυγανιά για να τραβήξει τα υγρά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
4 άτομα
  1. 2 μελιτζάνες
  2. 5-6 κολοκυθάκια μικρά
  3. 1-2 καρότα
  4. 1 μικρό μπρόκολο πράσινο
  5. 1 μικρό μπρόκολο κόκκινο
  6. 2 φέτες ζαμπόν
  7. λίγο τριμμένο τυρί (π.χ. mozzarella, παρμεζάνα, κεφαλοτύρι)
  8. 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  9. αλάτι, πιπέρι
  10. Για τη μπεσαμέλ
  11. 2 φακελάκια έτοιμη μπεσαμέλ
  12. 1 λίτρο γάλα
  13. λίγο βούτυρο
  14. Προεραιτικάλίγο κουνουπίδι, 1 κόκκινη πιπεριά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε όλα τα λαχανικά.

  2. 2

    Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις βάζουμε για λίγη ώρα σε ένα μπωλ με νερό και αλάτι να ξεπικρίσουν. Μετά τις ψήνουμε για 10 λεπτά στο φόυρνο με ελάχιστο λαδάκι (να ροδίσουν) στους 200 βαθμούς.

  3. 3

    Κόβουμε τα καρότα, τα κολοκυθάκια και χωρίζουμε το μπρόκολο σε φουντίτσες (και το κουνουπίδι, αν βάλουμε) και τα μαγειρεύουμε στον ατμό μέχρι να κρατάνε λίγο στο πιρούνι μας. (Θα ψηθούν και μετά στο φούρνο.)

  4. 4

    Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψάκι και κάνουμε στρώσεις από μελιτζάνες, κολοκυθάκια, καρότα και μπρόκολο.

  5. 5

    Κόβουμε το ζαμπόν σε τετραγωνάκια και τα βάζουμε ομοιόμορφα πάνω από τα υπόλοιπα υλικά.

  6. 6

    Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί (Αν θέλουμε αλατοπιπερώνουμε ελαφρά)

  7. 7

    Προσθέτουμε τη μπεσαμέλ (σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού).

  8. 8

    Τέλος, περιχύνουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε τους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

arela
arela @arela73
Η μελιτζανα σιγουρα χρειάζεται περισσότερο χρόνο ψησιματος. Εγω τη βαζω παντα ψημενη γιατι ειναι το πιο σκληρό λαχανικο σε σχεση με τα υπολοιπα.

Από

wilma
wilma @cook_8484882
στις
Αθήνα,Ελλάδα