Εύκολο κοτόπουλο με μπύρα
Κοτόπουλο μαγειρεμένο με μπύρα για τις φορές που βιαζόμαστε και όχι μόνο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το φαγητό αυτό δεν θέλει ούτε λάδι, ούτε βούτυρο, ούτε νερό. Η μπύρα παίρνει όλη την μυρωδιά του κατόπουλου. Νομίζεις οτι είναι ψητό και τρώγεται άνετα και την επόμενη μέρα. Το σερβίρουμε με πατάτες ή ρύζι αλλά και με πουρέ. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
-
1 κουτάκι μπύρα μεγάλο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
ρίγανη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και στραγγίζουμε το κοτόπουλο.
-
2
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.
-
3
Το βάζουμε σε μια πλατιά κατσρόλα και το σκεπάζουμε με την μπύρα (μπορεί να μην πάρει όλο το κουτάκι).
-
4
Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι και σιγοψήνουμε, περίπου 1,5 ώρα μέχρι να μείνει με το ζουμάκι του.
Σχόλια (124)