Εύκολο λεμονάτο γλυκάκι
Ενα δροσερό και λεμονάτο γλυκάκι, ιδανικό για το καλοκαίρι αλλά και μετά από ένα γεύμα με ψάρι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ποσότητα της ζάχαρης είναι λίγη γιατί εμάς μας αρέσει πραγματικά "λεμονάτη". Μπορείτε να την αυξήσετε ανάλογα τα γούστα σας. Μπορείτε να προσθέσετε πάνω από την κρέμα και λίγη κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ.
Υλικά
-
1 φλ. ζάχαρη
-
6 κ.σ. κόφτες κορν φλάουερ
-
1 πρέζα αλάτι
-
2 κροκαδια αυγών
-
χυμός από τρία λεμόνια
-
ξύσμα από ένα λεμόνι
-
1 κ.σ. βούτυρο
-
5-6 μπισκότα βουτύρου ή digestive
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζετε τη κρέμα λεμονιού. Σε μια κατσαρόλα βάζετε ένα φλυτζάνι νερό, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το κορν φλάουερ και το αλάτι και βράζετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας το συνεχώς μέχρι να πήξει.
-
2
Όταν πήξει, την κατεβάζετε από τη φωτιά, χτυπάτε τους κρόκους και τα προσθέτε, ενώ στη συνέχεια προσθέτετε το ξύσμα και το βούτυρο και το βάζετε πάλι στη φωτιά για 1 λεπτό.
-
3
Αφήνετε να κρυώσει λίγο και γεμίζετε ποτήρια, στο πάτο των οποίων έχετε βάλει τριμένο μπισκότο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια