Εύκολο Μωσαϊκό

Bαθμολογία: 4
       
 
1 ψήφοι
,

Περιγραφή

Ένα γρήγορο και διαχρονικό γλυκό που σε όλους θα αρέσει!



Συνταγή από:

nalitsa

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 πακέτα μπισκότα πτιμπέρ
  • 250gr μαργαρίνη
  • 7 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
  • 7 κ.σ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 2 αυγά χωρισμένα
  • 2 βανίλιες
  • λικέρ της αρεσκείας σας

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:

  • 2 x 250gr σοκολάτα κουβερτούρα
  • χοντροκομμένα φουντούκια
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μωσαϊκά
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Φτιάχνει: 1 φόρμα μακρόστενη
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σπάμε σε χοντρά κομμάτια τα μπισκότα.
  2. Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι.
  3. Σ'ένα μπωλ βάζουμε το κακάο, τη ζάχαρη, τις βανίλιες κι ανακατεύουμε ελαφρά.
  4. Ρίχνουμε σιγά σιγά τη λιωμένη μαργαρίνη και τα αυγά χωρισμένα στο μπωλ και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
  5. Στο τέλος ρίχνουμε το λικέρ και τα μπισκότα κι ανακατεύουμε με τα χέρια.
  6. Στρώνουμε το μείγμα σε ένα λαδόχαρτο και το κάνουμε ρολό.
  7. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  8. Λιώνουμε τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί κ αφού αφαιρέσουμε τη λαδόκολλα περιχύνουμε το γλυκό.
  9. Το στολίζουμε με τα φουντούκια κ είναι έτοιμο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να βάλετε ότι ξηρό καρπό θέλετε!!

Καλή επιτυχία!

Σχετικές συνταγές

    5 Όλα

    #
    Σχόλιο από polytekni, 14-8-10  
    Το εφτιαξα χωρίς τα αυγα και δεν μου μοιαζει καθολου αυτο που ξέρω για γλυκό ψυγειου.δεν εχει καθολου υγρα ισως και δέν ενωθηκαν τα υλικα να δεσουν.διαβασα σε αλλη παρόμοια συνταγη κ γαλα μηπως να βάλω;
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 14-8-10  
    Φαντάζομαι ότι μπορείς να βάλεις λίγο γάλα. Τα αυγά όμως έπαιζαν τον ρόλο του υγρού και θα βοηθούσαν στο να ενωθούν τα υλικά. Δεν είμαι σίγουρη πώς θα σου γίνει μόνο με το γάλα, αλλά επιχείρησέ το.
    #
    Σχόλιο από nalitsa, 18-10-10  
    akrivws opws ta grafw kanw th syntagh k ginetai apla anarpasto eilikrina!ftiaxto etsi na deis to apotelesma!
    #
    Σχόλιο από vagiaoiko, 28-1-13  
    #
    Σχόλιο από nalitsa, 21-12-13  
    s eyxaristw gia ta phrounakia sou vaglaolko

    2 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από vagiaoiko, 28-1-13  
    #
    Σχόλιο από nalitsa, 21-12-13  
    s eyxaristw gia ta phrounakia sou vaglaolko

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 14-8-10  
    Φαντάζομαι ότι μπορείς να βάλεις λίγο γάλα. Τα αυγά όμως έπαιζαν τον ρόλο του υγρού και θα βοηθούσαν στο να ενωθούν τα υλικά. Δεν είμαι σίγουρη πώς θα σου γίνει μόνο με το γάλα, αλλά επιχείρησέ το.
    #
    Σχόλιο από nalitsa, 18-10-10  
    akrivws opws ta grafw kanw th syntagh k ginetai apla anarpasto eilikrina!ftiaxto etsi na deis to apotelesma!

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από polytekni, 14-8-10  
    Το εφτιαξα χωρίς τα αυγα και δεν μου μοιαζει καθολου αυτο που ξέρω για γλυκό ψυγειου.δεν εχει καθολου υγρα ισως και δέν ενωθηκαν τα υλικα να δεσουν.διαβασα σε αλλη παρόμοια συνταγη κ γαλα μηπως να βάλω;

    Σχετικά άρθρα

    Κακάο, το αγαπημένο μας ρόφημα
    Όλοι αγαπάμε το κακάο, τι ξέρουμε  όμως για α...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Τρόποι μαγειρέματος αυγών
    Τρόποι μαγειρέματος, λοιπόν, (και όχι απλώς συν...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    συνταγες μωσαικου
    Ένα βιβλίο 8 αγαπημένων συνταγών, του/της niki1958
    ΕΦΗ ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
    Ένα βιβλίο 348 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris