Εύκολο μπισκοτογλυκό με κρέμα ζαχαροπλαστικής

18 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Χρυσα20
Χρυσα20 @cook_8505941
,Ελλαδα

Εύκολο και δροσερό γλυκό κατάλληλο για πολυάσχολους αλλά και για όσους δεν έχουν "πατήσει το πόδι τους" ποτέ στην κουζίνα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Προτιμάμε βαθύ πυρέξ ή μπώλ για να μην μας βγεί απέξω ο ζελές.Η ποσότητα των μπισκότων και της κρέμας εξαρτάται από το μήκος και το πλάτος του πυρέξ.Μην αγχωθείτε εάν σας μείνει λίγη κρέμα και δεν την χρησιμοποιήσετε.Μπορείτε να συνδυάσετε την κρέμα σοκολάτα με ζελέ πορτοκάλι. Εάν η σοκολάτα δεν σας αρέσει, χρησιμοποιήστε κρέμα βανίλια με οποια γεύση ζελέ θέλετε! Ιδανικά ταιριάζει ανανάς, φράουλα, κεράσι. Μπορείτε στο ζελέ να προσθέσετε φρούτα ή κάποιο χυμό αντί για ένα ποτήρι κρύο νερό.Εάν δεν σας αρέσει ο ζελές, μπορείτε να βάλλετε στη μια στρώση κρέμα βανίλια και στην επόμενη κρέμα σοκολάτα και να γαρνίρετε με κάποιο ξηρό καρπό ή τρούφα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

65 Minutes
4-6 άτομα
  1. 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  2. 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής(χρησιμοποίησα με γεύση σοκολάτα)
  3. 1 φακελάκι ζελέ (χρησιμοποίησα φράουλα)
  4. 500 ml γάλα φρέσκο πλήρες
  5. 2 ποτήρια νερό
  6. 2 κουταλιές ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπώλ ρίχνουμε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής και δυομιση ποτήρια γάλα (400ml) και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Παίρνουμε την κρέμα και τη βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.

  2. 2

    Σε ένα άλλο μπώλ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και βουτάμε σε αυτό τα μπισκότα μας και από τις δύο πλευρές.

  3. 3

    Παίρνουμε ένα μακρόστενο πυρέξ ή μπώλ και στρώνουμε τα μπισκότα.

  4. 4

    Βγάζουμε τη κρέμα από το ψυγείο και απλώνουμε το 1/3 της ποσότητας πάνω στα μπισκότα. Με ένα μαχαίρι απλώνουμε την κρέμα να πάει παντού.

  5. 5

    Τοποθετούμε ακόμη μια στρώση μπισκότα και άλλη μια στρώση κρέμας. Τοποθετούμε το πυρέξ μας στο ψυγείο.

  6. 6

    Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά. Εφόσον ζεσταθεί, ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.

  7. 7

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ένα ποτήρι κρύο νερό. Ρίχνουμε το φακελάκι με το ζελέ και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το ζελέ σε ένα μπωλ και το αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει.

  8. 8

    Μόλις πήξει αρκετά, απλώνουμε σιγά-σιγά και σε μικρή ποσότητα πάνω στην κρέμα μας. Το αφήνουμε λίγες ώρες στο ψυγείο να "σταθεί" και είναι έτοιμο!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Χρυσα20
Χρυσα20 @cook_8505941
στις
,Ελλαδα