Εύκολο μπισκοτογλυκό
Εύκολο μπισκοτογλυκό για όλη την οικογένεια και όχι μόνο!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το γλυκό το συντηρούμε στο ψυγείο. Τα Μόρφατ αν είναι κρύα η σαντιγύ δένει πιο καλά. Μπορούμε να καλύψουμε την επιφάνεια και με άλλη μαρμελάδα.
Υλικά
-
Για την βάση
-
2 1/2 Πακέτα πτι μπερ Παπαδοπούλου
-
4 Κουταλιές βούτυρο
-
1 Πορτοκάλι τον χυμό
-
Για την Γέμιση
-
2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλ. Γιώτης
-
2 μόρφατ
-
150 μ.λ. κρέμα γάλακτος
-
Για την επικάλυψη
-
200 γρ. μαρμελάδα κεράσι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία λεκανίτσα σπάω τα μπισκότα με τα χέρια, ρίχνω το βιτάμ λιωμένο και το χυμό από το πορτοκάλι και τα ανακατεύω καλά.
-
2
Στρώνω τα μπισκότα σε ένα γυάλινο πυρέξ και τα πατάω καλά με το χέρι μου, για να γίνει η βάση.
-
3
Χτυπάω την κρέμα Γιώτης, όπως αναγράφεται στο κουτί και την βάζω πάνω απο τα μπισκότα.
-
4
Χτυπάω τα κρύα μόρφατ με την κρέμα γάλακτος και προσθέτω σιγά σιγά το ζαχαρούχο. Στρώνω τη σαντιγύ πάνω απο την κρέμα.
-
5
Ζεσταίνω τη μαρμελάδα και καλύπτω την επιφάνεια του γλυκού.
-
6
Αφού καθήσει το γλυκό 6 ώρες στο ψυγείο μετά είναι έτοιμο να σερβιριστεί.
Σχόλια (20)