κύρια φωτογραφία συνταγής Εύκολο παγωτό με ζαχαρούχο γάλα

Εύκολο παγωτό με ζαχαρούχο γάλα

Μαγειρεύτηκε 23 φορές
kiriku77
kiriku77 @cook_8468273

Είναι ένα πανεύκολο παγωτάκι στην παρασκεύη του, χωρίς αυγά, με τέλεια γεύση και περιθώριο πάρα πολλών παραλλαγών.

Λίγα μυστικά ακόμα

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ1) ΑΝΤΙ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟΥ μπορούμε να βάλουμε 2 μπανανες με λίγο γάλα στο μούλτι και προσθέτουμε όπως θα κάναμε με το ζαχαρούχο. Το παγωτό με αυτή την παραλλαγή δεν θα είναι το ίδιο γλυκο, οπότε μπορεί να σερβιριστεί με σιρόπι. Βγαίνει και λίγο πιο σκληρό. Εγώ το προτιμώ έτσι να πω την αλήθεια.Ή μπορείτε να βάλετε το μισό ζαχαρούχο και μια μπανάνα (βγαίνει λιγότερο γλυκό έτσι αν σας φαίνεται πολύ γλυκό)2) ΑΝΤΙ ΕΒΑΠΟΡΕ μπορουμε να βάλουμε ο,τι χυμό θέλουμε και την ποσότητα μπορούμε να την μετρήσουμε με το κουτάκι της morfat, βάζουμε όσο χυμό χωράει το κουτάκι αυτό.Αντι για χυμό φρούτου μπορεί να μπει "πουρες φρουτου". Το ιδιο το φρουτο το κοβουμε σε κομματάκια και το βάζουμε στο μουλτι με λίγο γάλα αν είναι απαραίτητο. Απαραίτητο είναι όταν το φρούτο απο μόνο του δεν έχει πολύ ζουμί. Γενικά για τα γλυκά που το φρούτο μπαίνει σαν πουρές να προτιμάτε τα παραγινομένα φρουτα3) ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΤΙ ΣΤΕΡΕΟ το οποίο μπορεί να είναι φρούτα, κομματάκια σοκολάτας, ξηροί καρποί, μπισκότα.. Καλό είναι το βασικό μείγμα να μείνει μισή με μία ωρα στην κατάψυξη και μετά να τα προσθέσουμε για να αποφύγουμε να πάνε όλα να μείνουν στον πάτο.4) ΓΕΥΣΗ ΜΟΚΑανακατευω στο εβαπορε πριν το ριξω στο μειγμα 1 1/2 κουταλακι του γλυκου νεσκαφε και προεραιτικα 1/2 κουταλακι του γλυκου κακαο.5) ΓΕΥΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑανακατεύω 3-4 κ.σ. κακάο στο εβαπορέ πριν το βάλω

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

308 Minutes
  1. 1 morfat (στο τενεκεδένιο κουτάκι)
  2. 1 μικρό εβαπορέ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Όλα τα υλικά να μείνουν στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν την παρασκεύη.

  2. 2

    Χτυπάμε με το μίξερ 8 λεπτά τη morfat. Στην αρχή σσε μέτρια ταχύτητα και σιγά σιγά πιο γρήγορα. Γενικά το μυστικό για να μην βγει σκληρό το παγωτό ειναι να χτυπηθεί πολύ καλά η σαντιγη.

  3. 3

    Βάζουμε και πάλι την ταχύτητα του μίξερ στο μέτριο και προσθετουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε άλλα 3 λεπτά

  4. 4

    Προσθέτουμε το εβαπορέ χτυπώντας με το μίξερ συνεχώς.

  5. 5

    Αυτή είναι η βασική συνταγή. Τώρα μπορούμε να χωρίσουμε το βασικό μείγμα σε άλλα μπολ και να του δώσουμε διάφορες γεύσεις. Κατάψυξη και... έτοιμο!

Αντιδράσεις

Cooksnaps (23)

Σχόλια (201)

Mariza Kragkari
Mariza Kragkari @Marizaki_1965
Κι αν αντί για Morfat βάλεις κρέμα γάλακτος ή ακόμα και φυτική κρέμα γίνεται ακόμη πιο νόστιμο
(διορθώθηκε)

Από

kiriku77
kiriku77 @cook_8468273
στις