Εύκολο παγωτό σοκολάτα
Είναι μία πανεύκολη συνταγή που δεν χρειάζεται βράσιμο και μπορείτε να την φτιάξετε είτε με παγωτόμηχανη είτε χωρίς.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή την δημιούργησα εγώ χρησιμοποιώντας την συνταγή για βάση παγωτού που έχει στο φυλλάδιο της παγωτόμηχανης μου και πρόσθεσα ρόφημα σοκολάτας για να το κάνω σοκολατένιο.
Υλικά
-
250 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
-
250 ml φρέσκο γάλα
-
2 κρόκοι αυγών χτυπημένοι
-
σταγόνες σοκολάτας το 1/4 από το σακουλάκι
-
3 κουταλιές της σούπας ρόφημα σοκολάτας σε σκόνη
-
άχνη ζάχαρη ή επιπλέον ρόφημα αν θέλουμε να γίνει πιο γλυκό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπωλ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει.
-
2
Προσθέτουμε τους κρόκους αυγών και ξαναχτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
-
3
Προσθέτουμε το ρόφημα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αφομοιωθεί η σκόνη.
-
4
Τέλος ξανανακατεύουμε και δοκιμάζουμε.
-
5
Αν μας αρέσει η γλυκύτητα του το αφήνουμε ως έχει, διαφορετικά προσθέτουμε όση άχνη θέλουμε ή επιπλέον ροφημα μέχρι να γίνει οσο γλυκό μας αρέσει.
-
6
Βάζουμε στην κατάψυξη και φροντίζουμε ανά μια ώρα να βγάζουμε από την κατάψυξη το παγωτό και να το χτυπάμε για να αποφύγουμε τους κρυστάλλους. Αυτό υπολογίστε πως πρέπει να γίνει τουλάχιστον 3 φορές.
-
7
Μόλις αρχίσει να παγώνει προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
-
8
Φροντίζουμε να αφήσουμε το μείγμα μας εντός ψυγείου για τουλάχιστον 4 ώρες για να κρυώσει.
-
9
Αν έχετε παγωτόμηχανη παραλείπουμε το μίξερ και απλά ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά καλά.
-
10
Βάζουμε το μείγμα μας στον κάδο της μηχανής και το αφήνουμε κανονικά να δουλευτεί για 40'.
-
11
Έπειτα αφαιρούμε το μείγμα από τον κάδο της παγωτόμηχανης το τοποθετούμε σε ένα μπωλ, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
-
12
Τοποθετούμε το μπωλ μας στην κατάψυξη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια