Εύκολο παγωτό σοκολάτας με κομματάκια σοκολάτας
Παγωτο σοκολατας σπιτικο χωρις παγωμηχανη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το χτυπημα του μειγματος καλο θα ειναι να γινεται οταν εμφανιζεται << θριμμα >> παγου στο υλικο μας και με το επαναλαμβανομενο χτυπημα κατι τετοιο το καταφερνουμε.
Υλικά
-
2 κουβερτουρες
-
2 κουπες φρεσκο γαλα
-
1 κουτι γαλα εβαπορε (νουνου)
-
3 βανιλιες
-
1 κουπα ζάχαρη
-
3 αυγα
-
1 σακουλακι μικρα κομματακια κουβερτουρας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιωνω τις κουβερτουρες σε χαμηλη φωτια και ριχνω και το εβαπορε ανακατευοντας μεχρι να γινουν ενα.
-
2
Ξεχωριστα χτυπαω στο μιξερ τα αυγα το γαλα την ζαχαρη και τις βανιλιες και επιτα ριχνω το μιγμα με την σοκολατα και συνεχιζω το χτυπημα.
-
3
Βαζω το υλικο σε ενα μπολ και το βαζω για μιση ωρα στο ψυγειο μετα το μισαωρο το βγαζω και το ξαναχτυπαω με το μιξερ και αυτη την φορα το βαζω στην καταψυξη.
-
4
Μετα απο μια ωρα στην καταψυξη το ξαναχτυπαω (το κανουμε 2-3 φορες το χτυπημα ανα 1-2 ωρες) οταν το μειγμα πυχτωσει ριχνω λιγα κομματακια σοκολατας και το αφηνουμε πια να παγωσει.
-
5
Μην ξεχασετε συροπι της αρεσκειας σας.
Σχόλια (11)