Εύκολο πολύσπορο ψώμι Ζέας (χωρίς μαγιά)
Για πολλούς η γλουτένη είναι απαγορευμένη. Λόγω κάποιον προβλημάτων υγείας, έψαχνα να βρώ ένα ψωμί που να μην έχει λευκό αλεύρι αλλά ούτε και μαγιά. Σε κάποιο site βρήκα αυτό το εύκολο και πολύ υγιεινό ψωμάκι, το επέλεξα για την εύκολη παρασκευή του και τα λίγα υλικά που χρειάζεται αλλά κυρίως γιατί έχει αλεύρι ζέας που μου επιτρέπεται να φάω και δεν έχει μαγία που είναι απαγορευμένη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ έχω δοκιμάσει πολλές παραλαγές. Όπως βλέπετε στη φωτογραφία το ένα είναι πιο σκούρο. Έχω βαλει 400γρ αλεύρι ζέας και 100γρ χαρουπάλευρο εξίσου νόστιμο, θρεπτικό και πολύ υγιεινό!!!Εγώ φτιαχνω πάντα διπλή δόση και το βάζω στην κατάψυξη και όποτε θέλω έχω έτοιμο ψωμάκι, το βγάζω, το αφήνω να ξεπαγώσει και το κόβω σε φέτες.
Υλικά
-
500 γρ αλεύρι ζέας (ίσως κ 2-3 κ.σ παραπάνω ανάλογα )
-
2 κ.σ ελαιόλαδο
-
1 κ.σ μέλι
-
1 κ.γ σόδα μαγειρική
-
2 κ.σ διάφορα σπόρια, βρώμη κτλ.(εγώ βέβαια βάζω περισσότερο απο 2 κ.σ το βλεπω στο μάτι)
-
200 γρ γιαούρτι
-
λίγο αλάτι προεραιτικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το λάδι, το μέλι, τα σπόρια ή ο,τι αλλο βάλουμε.
-
2
Διαλύουμε το γιαούρτι με νερό ώστε να είναι συνολικά 650 γρ.
-
3
Το ρίχνουμε στα στεραιά υλικά μας και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ.
-
4
Το μείγμα μας θα είναι αρκετά υδαρές, δεν χρειάζεται περισσότερο αλεύρι.
-
5
Στρώνουμε με λαδόκολλα μια φόρμα για κεικ μακρόστενη και το ρίχνουμε μέσα.
-
6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 β.κελσιου για 1 ώρα.
-
7
Το βγάζουμε το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το ακουμπάμε πάνω σε σχάρα ώστε να μην μαζέψει υδρατμούς απο την φόρμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (11)