Εύκολο ψητό φούρνου
Είναι το ευκολότερο και μαλακότερο ψητό του φούρνου που έχω φάει ποτέ. Η γεύση του είναι το κάτι άλλο. Το φτιάχνω συχνά για τραπέζια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Κάνει ακόμα και για δίαιτα. Το έχω φτιάξει χωρίς καθόλου ελαιόλαδο και είναι καταπληκτικό. Η συνταγή ανήκει στην πεθερά μου και την ευχαριστώ.
Υλικά
-
1 1/2 κιλό μοσχάρι νουά ή άλλο μέρος που προτιμάτε
-
2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού
-
1 ποτήρι χυμό λεμονιού
-
100 ml ελαιόλαδο
-
8 καρότα κομμένα σε μέτρια κομμάτια
-
1 κ.σ ζωμό λαχανικών σε σκόνη
-
1 κ.σ κορν φλάουρ ή ένα φακελάκι έτοιμη σάλτσα ψητού
-
Αλάτι / πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλατοπιπερώνουμε το νουά και το βάζουμε σε πυρέξ με καπάκι.
-
2
Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού.
-
3
Προσθέτουμε τα καρότα, το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το ζωμό λαχανικών.
-
4
Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε όλο το βράδυ στους 100 βαθμούς.
-
5
Αφήνουμε να κρυώσει το κρέας και το κόβουμε σε φέτες.
-
6
Αφαιρούμε τα καρότα και σουρώνουμε το ζουμί από το κρέας.
-
7
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε.
-
8
Αφαιρούμε λίγο σε ένα βαθύ πιάτο και με τον αναδευτήρα αυγών διαλύουμε το κορν φλάουρ ή τη σάλτσα ψητού.
-
9
Προσθέτουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε καλά.
-
10
Σερβίρουμε το νουά σε φέτες με τα καρότα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Σχόλια