κύρια φωτογραφία συνταγής Εύκολο ψητό φούρνου
KristineS
KristineS @cook_8451507
,ΕΛΛΑΔΑ

Είναι το ευκολότερο και μαλακότερο ψητό του φούρνου που έχω φάει ποτέ. Η γεύση του είναι το κάτι άλλο. Το φτιάχνω συχνά για τραπέζια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Κάνει ακόμα και για δίαιτα. Το έχω φτιάξει χωρίς καθόλου ελαιόλαδο και είναι καταπληκτικό. Η συνταγή ανήκει στην πεθερά μου και την ευχαριστώ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

227 Minutes
7-8 άτομα
  1. 1 1/2 κιλό μοσχάρι νουά ή άλλο μέρος που προτιμάτε
  2. 2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού
  3. 1 ποτήρι χυμό λεμονιού
  4. 100 ml ελαιόλαδο
  5. 8 καρότα κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  6. 1 κ.σ ζωμό λαχανικών σε σκόνη
  7. 1 κ.σ κορν φλάουρ ή ένα φακελάκι έτοιμη σάλτσα ψητού
  8. Αλάτι / πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αλατοπιπερώνουμε το νουά και το βάζουμε σε πυρέξ με καπάκι.

  2. 2

    Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού.

  3. 3

    Προσθέτουμε τα καρότα, το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το ζωμό λαχανικών.

  4. 4

    Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε όλο το βράδυ στους 100 βαθμούς.

  5. 5

    Αφήνουμε να κρυώσει το κρέας και το κόβουμε σε φέτες.

  6. 6

    Αφαιρούμε τα καρότα και σουρώνουμε το ζουμί από το κρέας.

  7. 7

    Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε.

  8. 8

    Αφαιρούμε λίγο σε ένα βαθύ πιάτο και με τον αναδευτήρα αυγών διαλύουμε το κορν φλάουρ ή τη σάλτσα ψητού.

  9. 9

    Προσθέτουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε καλά.

  10. 10

    Σερβίρουμε το νουά σε φέτες με τα καρότα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Αντιδράσεις

Σχόλια

derbaso
derbaso @cook_8453948
Πόσες ώρες το ψήνεις στους 100 ο Κελσίου??

Από

KristineS
KristineS @cook_8451507
στις
,ΕΛΛΑΔΑ