Εύκολο ψωμί με σιμιγδάλι
Μια εύκολη συνταγή και νόστιμη!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ίσως να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο παραπάνω αλεύρι για να έχετε ένα συμπαγές ζυμάρι.
Υλικά
-
300 ml νερό
-
5 γρ. μαγιά
-
250 γρ. σιμιγδάλι
-
250 γρ. αλεύρι
-
15 γρ. ζάχαρη
-
50 ml ελαιόλαδο
-
1,5 κουτ.γλ. αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το νερό με τη μαγιά, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το αλάτι.
-
2
Πλάθουμε για 10 λεπτά με τα χέρια σε ένα πάγκο όπου έχουμε ρίξει λίγο αλεύρι. Βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ και σκεπάζουμε. Αφήνουμε να διπλασιαστεί για περίπου 1,5 με 2 ώρες.
-
3
Λαδώνουμε ένα ταψί και το αλευρώνουμε. Πλάθουμε τη ζύμη σε καρβελάκι και τοποθετούμε στο ταψί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα περίπου.
-
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Το ψωμί φούρνου σπιτικό με σιμιγδάλι, ξηρή μαγιά και ελαιόλαδο είναι έτοιμο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)