ΔημήτρηςΕύη
ΔημήτρηςΕύη @cook_8520078
,Ελλάδα

Μια εύκολη συνταγή και νόστιμη!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Ίσως να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο παραπάνω αλεύρι για να έχετε ένα συμπαγές ζυμάρι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
8
  1. 300 ml νερό
  2. 5 γρ. μαγιά
  3. 250 γρ. σιμιγδάλι
  4. 250 γρ. αλεύρι
  5. 15 γρ. ζάχαρη
  6. 50 ml ελαιόλαδο
  7. 1,5 κουτ.γλ. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το νερό με τη μαγιά, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το αλάτι.

  2. 2

    Πλάθουμε για 10 λεπτά με τα χέρια σε ένα πάγκο όπου έχουμε ρίξει λίγο αλεύρι.  Βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ και σκεπάζουμε.  Αφήνουμε να διπλασιαστεί για περίπου 1,5 με 2 ώρες.

  3. 3

    Λαδώνουμε ένα ταψί και το αλευρώνουμε.  Πλάθουμε τη ζύμη σε καρβελάκι και τοποθετούμε στο ταψί.  Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα περίπου.

  4. 4

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.  Το ψωμί φούρνου σπιτικό με σιμιγδάλι, ξηρή μαγιά και ελαιόλαδο είναι έτοιμο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

ΔημήτρηςΕύη
στις
,Ελλάδα