κύρια φωτογραφία συνταγής Εύκολο Σουφλέ Τυριών
Χρυσηίδα
Χρυσηίδα @xb242566
,

Γρήγορο και νόστιμο συνοδευτικό για πολλές περιστάσεις ακόμη κι έκτακτες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνοδεύεται πολύ ωραία απο μια πολύχρωμη σαλάτα και κρύα μπύρα με παρεάκι στη βεράντα. Επίσης προσέξτε λίγο την επιλογή των τυριών μην είναι πολύ αλμυρά π.χ.εγώ γραβιέρα επιλέγω ή νάξου ή κρήτης που είναι πιο γλυκές. Διαφορετικά ελάχιστο αλάτι προσθέτουμε μόνο στη μαρέγκα. Προτιμήστε τα τυριά να τα τρίψουν στο super market για δική σας ευκολία και για να κερδίσετε χρόνο, φυσικά ποτέ δεν είναι 100 γρ. ακριβώς, πάντα βγαίνουν περίπου 120 γρ. οπότε το κανονίζετε εσείς. Ταιριάζουν πολύ τα μανιτάρια αφού πρωτα τα αλευρώσουμε λίγο.Αυτή τη ποσότητα τη φτιάχνω στο βαθύ σκεύος για σουφλέ το στρογγυλό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
4-5 άτομα
  1. 4 αυγά (χωριστά οι κρόκοι απο τα ασπράδια)
  2. 400 γρ. γάλα
  3. 100 γρ. γραβιέρα
  4. 100 γρ. έμενταλ
  5. 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  6. 100 γρ. αλεύρι
  7. αλάτι
  8. πιπέρι
  9. μοσχοκάρυδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνουμε το βούτυρο (μη κάψει) σε ένα μπόλ και προσθέτουμε όλο το αλεύρι, ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

  2. 2

    Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε στο μίγμα, πρόσθετουμε τους κρόκους αχτύπητους και τελευταία τα τριμμένα τυριά. Ανακατεύουμε ελαφρά με σύρμα.

  3. 3

    Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα με πολύ λίγο αλάτι και τη ρίχνουμε στο μίγμα ανακατεύοντας απαλά να ενσωματωθεί η μαρέγκα με τα υπόλοιπα υλικά.

  4. 4

    Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ το πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί, ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο για 30' με 35' στους 180.

Αντιδράσεις

Από

Χρυσηίδα
στις
,