Φάβα από κουκιά με ψητές πιπεριές
Νόστιμη, χορτοφαγική και ελαφριά. Κατάλληλη για ντιπ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την έφαγα σε μια φίλη που η καταγωγή της είναι από την Πόλη. Την έκανε η γιαγιά της.
Υλικά
-
2 κιλά φρέσκα κουκιά καθαρισμένα
-
1/4 κούπας λάδι
-
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
-
1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
-
1/3 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
αλάτι
-
άσπρο πιπέρι
-
3-4 κουταλιές χυμό λεμονιού
-
4 πιπεριές κόκκινες μεγάλες
-
1/3 κούπας ξίδι βαλσάμικο
-
λιγο τριμμένο δενδρολίβανο
-
θυμάρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα κουκιά σε αλατισμένο νερό για 10΄ και τα περνάμε απο το μούλτι.
-
2
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λαδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
-
3
Ρίχνουμε τον πουρέ, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει.
-
4
Κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια.
-
5
Στρώνουμε ενα ταψί με λαδόχαρτο και αραδειάζουμε τις πιπεριές με τη φλούδα προς τα πάνω.
-
6
Ψήνουμε στους 200 για 35΄ περίπου, μέχρι να μαυρίσει η φλύδα τους.
-
7
Τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε σε μπολ.
-
8
Τις περιχύνουμε με το ξίδι και τα μυρωδικά.
-
9
Τις σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε να μαριναριστούν 2-3 ώρες.
-
10
Σε μια βαθουλή πιατέλα βάζουμε στο κέντρο τις πιπεριές και γύρω - γύρω τη φάβα πασπαλίζοντας με έξτρα μαϊντανό, κρεμμύδι και με τον χυμό λεμονιού.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια