Φάβα λίγο...αλλιώς

Είναι πανέυκολη, πεντανόστιμή, ελαφριά και λίγο διαφορετικη απο τις συνηθισμένες.... Ειδικά για την περίοδο της νηστείας είναι ότι πρέπει!
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι πολύ ελάφρια, αποφεύγω να βάζω κρεμμύδι μέσα, είναι πιο ωραίο φρέσκο απο πάνω. Ο χυμός πορτοκαλιού δίνει ένα "κατι" που την κάνει πεντανόστιμη και διαφορετική...δοκιμάστε το....Καλή Ορεξη!!!!
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τη φάβα σε κατσαρόλα μαζί με το καρότο κομμένο σε χοντρές ροδέλες.
-
2
Ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπασει καλά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει η φάβα. Αν στην πορεία χρειάζεται περισσότερο νερό προσθέτουμε βραστό.
-
3
Οταν χυλώσει η φάβα κι έχει μείνει και λίγο νεράκι μέσα ρίχνουμε αλατάκι..κατα βούληση...
-
4
Κατεβάσουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού.
-
5
Με μπλέντερ χειρός αλέθουμε πολύ καλα μέσα στην κατσαρόλα ή αν δν έχουμε τα μεταφέρουμε στο μούλτι και αλέθουμε πολύ καλά.
-
6
Αδειάζουμε σε μπολάκια αφήνουμε να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε πιάτο, την ανοίγουμε με πιρούνι και ρίχνουμε λάδακι και το κρεμμυδάκι με τον μαϊντανό αν επιθυμούμε.
Σχόλια (5)