κύρια φωτογραφία συνταγής Φάβα με ψητά λουκάνικα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
4 άτομα
  1. 500 γρ φάβα
  2. ψητά λουκάνικα της επιλογής σας
  3. λίγο ελαιόλαδο
  4. 1 κ.σ. αλάτι ή όσο προτιμά ο καθένας
  5. λίγο πιπέρι
  6. νερό για να σκεπαστεί η φάβα
  7. λίγο λεμόνι για το τέλος
  8. λίγο κρεμμύδι για το σερβίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τη φαβα και την ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα.  Δεν σκεπάζουμε με καπάκι και σιγά σιγά ξαφρίζουμε καλά.

  2. 2

    Βάζουμε μέσα ένα κρεμμύδι να βράσουν μαζί, αλάτι και πιπέρι.

  3. 3

    Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα περίπου για κανένα τέταρτο.

  4. 4

    Αφού έχει βράσει η φάβα, την περνάμε στο μούλτι να γίνει ένας μαλακός χυλός.

  5. 5

    Μετά ξαναβάζουμε την κατσαρόλα με την φάβα σε χαμηλή φωτιά να πήξει από το νερό που έχει απομείνει και να γίνει ένας μαλακός πουρές, ανακατεύοντας συνεχώς.

  6. 6

    Τέλος σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ελαιόλαδο, λίγο λεμόνι και τα ψητά λουκάνικα επιλογής.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

ΑΝΝΑ9
ΑΝΝΑ9 @cook_8493322
Της πάει πολύ το λουκάνικο,πεντανόστιμη!

Από

jona
jona @cook_8464974
στις
Corfu, Kerkira, Greece,