κύρια φωτογραφία συνταγής Φάβα του Μπαγκς Μπάνυ
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
4 άτομα
  1. 500 γρ φαβα
  2. 2 καρότα
  3. ελαιόλαδο
  4. αλάτι
  5. πιπέρι
  6. λεμόνι (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεπλενουμε την φάβα 2-3 φορές.

  2. 2

    Βάζουμε την φάβα σε μια κατσαρόλα με νερό που να την καλύπτει και την αφήνουμε να πάρει μία βράση.

  3. 3

    Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα σε λεπτές φέτες.

  4. 4

    Όταν αρχίσει να αφριζει αφαιρούμε τον αφρό με μια κουταλα. Στραγγιζουμε τη φάβα.

  5. 5

    Βάζουμε λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα.

  6. 6

    Προσθέτουμε τη φάβα να τσιγαριστει λιγάκι και αυτή.

  7. 7

    Προσθέτουμε αρκετό νερό ώστε να καλύπτει όλο το φαγητό μας και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακωσει η φάβα και να απορροφήσει το νερό.

  8. 8

    Ανακατεύουμε έτσι ώστε να μην μας κολλήσει το φαγητό μας και προσθέτουμε αλατοπίπερο.

  9. 9

    Όταν έχει μαλακωσει η φάβα προσθέτουμε ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

  10. 10

    Περνάμε το φαγητό μας από το μουλτι αν θέλουμε ώστε να γίνει ένας ωραίος χυλος.

  11. 11

    Προσθέτουμε λεμόνι αν θέλουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

hrysiisl
hrysiisl @hrysiisl66
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ .ΕΤΣΙ ΤΗ ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΑ ΠΛΥΜΕΝΗ ΦΛΟΥΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΓΙΑ ΑΡΩΜΑ .ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΩΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ.

Από

pizzicarella
pizzicarella @cook_8520280
στις