Φάβα του Μπαγκς Μπάνυ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεπλενουμε την φάβα 2-3 φορές.
-
2
Βάζουμε την φάβα σε μια κατσαρόλα με νερό που να την καλύπτει και την αφήνουμε να πάρει μία βράση.
-
3
Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα σε λεπτές φέτες.
-
4
Όταν αρχίσει να αφριζει αφαιρούμε τον αφρό με μια κουταλα. Στραγγιζουμε τη φάβα.
-
5
Βάζουμε λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα.
-
6
Προσθέτουμε τη φάβα να τσιγαριστει λιγάκι και αυτή.
-
7
Προσθέτουμε αρκετό νερό ώστε να καλύπτει όλο το φαγητό μας και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακωσει η φάβα και να απορροφήσει το νερό.
-
8
Ανακατεύουμε έτσι ώστε να μην μας κολλήσει το φαγητό μας και προσθέτουμε αλατοπίπερο.
-
9
Όταν έχει μαλακωσει η φάβα προσθέτουμε ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
-
10
Περνάμε το φαγητό μας από το μουλτι αν θέλουμε ώστε να γίνει ένας ωραίος χυλος.
-
11
Προσθέτουμε λεμόνι αν θέλουμε.
Σχόλια (4)