κύρια φωτογραφία συνταγής Φακές για αναιμικές σε δίαιτα
eldana
eldana @cook_8450011

Όπως οι περισσότερες μεσογειακές κοπέλες έτσι και εγώ έχω μια αναιμία που με ταλαιπωρεί, ειδικά όταν επιχειρώ να κάνω δίαιτα. Με αυτή την συνταγή μπορούσα να έχω διαιτητικό γεύμα και ταυτόχρονα να προστατεύω το σίδηρό μου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην "ξεπλύνετε" τις φακές όταν πάρουν μία βράση. Μπορεί σαν φαγητό να σας φανεί πιο βαρύ στο στομάχι, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί θα έχει κρατήσει περισσότερο σίδηρο. Η συνταγή είναι σημαντικό να σερβίρεται με λεμόνι, για την καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό μας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2-3 μερίδες
  1. 1 κούπα φακές
  2. 2 κ.γ. ταμπάσκο (κόκκινο κατα προτίμηση)
  3. 1 κ.γ. αλάτι
  4. 3 κούπες νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεπλένετε τις φακές με κρύο νερό.

  2. 2

    Τις βάζετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν (45' περίπου).

  3. 3

    Προσθέτε το ταμπάσκο και το αλάτι κατά την διάρκεια της βράσης.

  4. 4

    Όταν βράσουν αρκετά και έχουν μαλακώσει, τις στραγγίζετε και κρατάτε το μισό από το ζουμί τους / εναλλακτικά αν σας αρέσει να τις φάτε σαν σαλάτα, τις στραγγίζετε εντελώς.

  5. 5

    Τις σερβίρετε με λεμόνι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (5)

λεμοναδα
λεμοναδα @cook_8468377
Πολύ ωραίες έτσι οι φακές, απλά εγώ χρησιμοποιώ βιολογικές φακές, που δεν είναι ψεκασμένες κ έτσι δεν πετάω το νερό. Ακόμα να προσθέσω ότι για extra άρωμα βάζω λίγο σέλερι ή σέλινο και πάντα βέβαια λεμόνι που έχει πολύ βιταμίνη c και βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου, όπως αναφέρεις και ποτέ τυρί!!!

Από

eldana
eldana @cook_8450011
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα