Φακές για αναιμικές σε δίαιτα
Όπως οι περισσότερες μεσογειακές κοπέλες έτσι και εγώ έχω μια αναιμία που με ταλαιπωρεί, ειδικά όταν επιχειρώ να κάνω δίαιτα. Με αυτή την συνταγή μπορούσα να έχω διαιτητικό γεύμα και ταυτόχρονα να προστατεύω το σίδηρό μου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην "ξεπλύνετε" τις φακές όταν πάρουν μία βράση. Μπορεί σαν φαγητό να σας φανεί πιο βαρύ στο στομάχι, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί θα έχει κρατήσει περισσότερο σίδηρο. Η συνταγή είναι σημαντικό να σερβίρεται με λεμόνι, για την καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό μας.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεπλένετε τις φακές με κρύο νερό.
-
2
Τις βάζετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν (45' περίπου).
-
3
Προσθέτε το ταμπάσκο και το αλάτι κατά την διάρκεια της βράσης.
-
4
Όταν βράσουν αρκετά και έχουν μαλακώσει, τις στραγγίζετε και κρατάτε το μισό από το ζουμί τους / εναλλακτικά αν σας αρέσει να τις φάτε σαν σαλάτα, τις στραγγίζετε εντελώς.
-
5
Τις σερβίρετε με λεμόνι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)