κύρια φωτογραφία συνταγής Φακές με φάβα
μικρή πίπη
μικρή πίπη @cook_8450943
,Ελλάς

Δεν προσπαθώ να καταστρέψω το γαστρεντερικό σας σύστημα... Συνδυάστε με πράσινη σαλάτα, κατεβάστε και ένα ποτηράκι φρέσκο χυμό πορτοκάλι ή γκρέιπ κλπ, και όχι μόνο θα χωνέψετε μια χαρά, αλλά θα απογείωσετε τη διατροφική αξία του πιάτου!

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι ένα άκρως εντυπωσιακό πιάτο με γεύση και διατροφική αξία. Ακόμη και αν κάποιος δεν τρώει όσπρια, ε, ε!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1/2 κούπα φακές
  2. 1/2 κούπα φάβα
  3. 1 πορτοκάλι και το ξύσμα από ένα ακόμη
  4. 1 κρεμμύδι ξερό, καθαρισμένο αλλά ολόκληρο
  5. 2 μεγαλούτσικα καρότα τριμμένα στο χονδρό τρίφτη
  6. 1 κρασοπότηρο κονιάκ (αν σας βρίσκεται μαύρο παλαιωμένο ρούμι, αυτό θέλουμε)
  7. 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο και πλέον για το σερβίρισμα
  8. 10 μπαχάρια
  9. 1 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο ή καλύτερα το μισό καρπό χοντροκομμένο
  10. 2 δαφνόφυλλα
  11. 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  12. 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  13. 1 ποδαράκι σέλερυ ψιλοκομμένο
  14. 1 κ.γ. ζάχαρη
  15. αλάτι
  16. πιπέρι
  17. χυμό από 1 λεμόνι και μισό πορτοκάλι για το σερβίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τις φακές σε κρύο νεράκι με τη δάφνη, το μπαχάρι και το μοσχοκάρυδο. Θα αλατίσουμε λίγο πριν κλείσουμε το μάτι για να μη μας ξεφλουδίσουν οι φακούλες. Εκεί θα βάλουμε και τη ζάχαρη. Όσο λιγότερο νεράκι βάλουμε, τόσο το καλύτερο.

  2. 2

    Σουρώνουμε.

  3. 3

    Σε άλλη κατσαρόλα θα βάλουμε το πορτοκάλι κομμένο στα 4 με τη φλούδα του, το κρεμμύδι, αλατοπίπερο, τη φάβα, το καρότο τριμμένο, νεράκι ως να τα σκεπάσει και ένα κρασοπότηρο ελαιόλαδο.

  4. 4

    Μόλις γίνει η φάβα, ρίχνουμε ένα κρασοπότηρο κονιάκ και αναδεύουμε ως να εξατμιστεί το αλκοόλ.

  5. 5

    Πολτοποιούμε πριν κρυώσει, αφαιρώντας μόνο το πορτοκάλι.

  6. 6

    Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά τη φάβα και τις φακές. Θα ενσωματώσουμε το ξύσμα πορτοκάλι και θα τσεκάρουμε στο αλατοπίπερο. Απομακρύνουμε πριν πάρει βράση.

  7. 7

    Σερβίρουμε κρύο, με ανάμεικτο χυμό λεμόνι-πορτοκάλι, άνηθο, μαϊντανό, σέλερυ και αν σας αρέσει η γεύση, καππαρόφυλλα και τσιγαρισμένο μπούκοβο. Αν σας αρέσει το σκόρδο, μια πολτοποιημένη σκελίδα σε αυτό το βήμα θα την εκτιμήσετε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

amande
amande @cook_8495536
Είναι ανθεκτικό το δικό μας γαστρεντερικό, θα δοκιμαστεί την επόμενη φορά που θα έχει όσπρια το μενού :)

Από

μικρή πίπη
μικρή πίπη @cook_8450943
στις
,Ελλάς
Είμαι η Εύα και είμαι καλά) Επαγγελματικά ασχολούμαι με εμπορεύματα και με παιδιά ... Καμμία σχέση μεταξύ τους, αλλά τα δυο μαζί με καλύπτουν πλήρως. Το χόμπυ μου είναι να βρίσκω τρόπους να περνούν καλά οι γύρω μου και εγώ φυσικά. Βρίσκομαι στο χάραμα της 4ης δεκαετίας της ζωής μου και περίφανα κρατώ ακόμη ζωντανό το παιδί μέσα μου. Το σημαντικότερο αγαθό στη ζωή μου είναι οι φίλοι μου και το αγαπημένο μου παιχνίδι η κατσαρόλα ΜΟΥ) Για μένα το να ταΐσεις κάποιον είναι δείγμα αγάπης. Να θυμάσαι τί του αρέσει, πώς του αρέσει, να προσπαθείς να αυξήσεις το διατροφικό του ρεπερτόριο εύγευστα, να συνδέεις αρώματα με όμορφες αναμνήσεις! Τούτο το σάιτ το νοιώθω σπίτι μου και του φέρομαι ανάλογα. Πότε το φροντίζω, πότε το αμελώ μα αυτό είναι πάντα εδώ για μένα. Κάτι σαν μαμά)
Δες περισσότερα