Φακές με καρότα και ντομάτα γκρατινέ

5 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
galatiapf
galatiapf @galateia
,Ελλάδα

Φακές στον φούρνο με καρότα και λιωμένο τυράκι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της Νένας Ισμυρνόγλου και την βρήκα στο ένθετο της Καθημερινής "Καθημερινές γεύσεις" στον τόμο με τα όσπρια. Ελπίζω να την απολαύσετε!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
4-6 άτομα
  1. 300 γρ. φακές
  2. 2 μέτρια κρεμμύδια σε καρέ
  3. 2 φύλλα δάφνης
  4. 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  5. 4 καρότα σε λεπτές ροδέλες
  6. 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια με το χυμό τους, πολτοποιημένα
  7. 2 κ.σ. ξύδι
  8. 300 γρ. τριμμένο καπνιστό τυρί της αρέσκειας μας
  9. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μέτρια κατσαρόλα βάζουμε τις φακές, τα κρεμμύδια, 600ml νερό και τα φύλλα δάφνης.

  2. 2

    Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει το νερό μια βράση.

  3. 3

    Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 40 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

  4. 4

    Παράλληλα ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά. Όταν κάψει καλά ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα καρότα, το δεντρολίβανο και τα σωτάρουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς.

  5. 5

    Προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας, το ξύδι, 2 κ.σ. νερό και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Αποσύρουμε από την φωτιά.

  6. 6

    Όταν μαγειρευτούν οι φακές ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, δυναμώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε αλατοπίπερο και την σάλτσα που ετοιμάσαμε.

  7. 7

    Αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε από την φωτιά.

  8. 8

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.

  9. 9

    Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με το τυρί.

  10. 10

    Ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

galatiapf
galatiapf @galateia
στις
,Ελλάδα