Φακές με λεμόνι και άνιθο
Φακές με ιδιαίτερη γεύση και πολύ πολύ ελαφριές..
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι του Μανώλη Ασλάνογλου και την βρήκα στο ένθετο της Καθημερινής "καθημερινές γεύσεις" στον τόμο με τα όσπρια.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε κατσαρόλα τις φακές, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τα δαφνόφυλλα, τη ρίγανη και νερό να τα υπερκαλύπτει κατά 4-5εκ. και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 45 λεπτά ή μέρχρι να βράσουν οι φακές και να χυλώσει κάπως η σούπα.
-
2
Αλατοπιπερώνουμε, βράζουμε για 2 λεπτά ακόμα και αποσύρουμε από την φωτιά.
-
3
Προσθέτουμε την μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνιθο.
-
4
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, ανακινούμε ελαφρά και την αφήνουμε 5 λεπτά να σταθεί.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια