Φακές με λεμόνι και άνιθο

8 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
galatiapf
galatiapf @galateia
,Ελλάδα

Φακές με ιδιαίτερη γεύση και πολύ πολύ ελαφριές..

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι του Μανώλη Ασλάνογλου και την βρήκα στο ένθετο της Καθημερινής "καθημερινές γεύσεις" στον τόμο με τα όσπρια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
4-6 άτομα
  1. 300 γρ. φακές χοντρές
  2. 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια κομμένα το καθένα στα 4
  3. 2 δαφνόφυλλα
  4. 2 κρεμμύδια σε καρέ
  5. 1/2 κ.σ. ξερή ρίγανη
  6. αλάτι
  7. Για το σερβίρισμα
  8. 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  9. 3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες
  10. 1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο (χωρίς τα κοτσάνια)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε κατσαρόλα τις φακές, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τα δαφνόφυλλα, τη ρίγανη και νερό να τα υπερκαλύπτει κατά 4-5εκ. και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 45 λεπτά ή μέρχρι να βράσουν οι φακές και να χυλώσει κάπως η σούπα.

  2. 2

    Αλατοπιπερώνουμε, βράζουμε για 2 λεπτά ακόμα και αποσύρουμε από την φωτιά.

  3. 3

    Προσθέτουμε την μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνιθο.

  4. 4

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, ανακινούμε ελαφρά και την αφήνουμε 5 λεπτά να σταθεί.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

galatiapf
galatiapf @galateia
στις
,Ελλάδα