Φακές με ρύζι της Αννούλας
Επειδή το παιδί μου είναι λίγο δύσκολο στα φαγητά με αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος έγιναν πεντανόστιμες οι φακές και βρήκα επιτέλους τον τρόπο να φάει φακές.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε φυσικά να προσθέσετε κι όποιο άλλο μυρωδικό σας αρέσει..εγώ έβαλα πολύ λίγο κάρδαμο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φουσκώνουμε τις φακές για 3 ώρες περίπου.
-
2
Βράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά περίπου.
-
3
Μετά αλλάζουμε το νερό και προσθέτουμε άλλο αφήνοντας τις φακές να πάρουν βράση πάλι.
-
4
Προσθέτουμε και τα λαχανικά ολόκληρα (καρότο, πιπεριά, κρεμμύδι και σκόρδο) μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά τα αφαιρούμε και τα χτυπάμε όλα μαζί στο μπλέντερ προσθέτουμε και τον μαιντανό.
-
5
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ρύζι, τον πολτό πλέον των λαχανικων μας, την σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και το μείγμα λαχανικών.
-
6
Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια