Φακές νερόβραστες
Η απλότητα και η νοστιμιά της συνταγής αυτής θα σας ενθουσιάσουν! Με μια μικρή προϋπόθεση... να είστε λάτρεις τις φακής!
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι μια συνταγή που μου έμαθε η μητέρα μου η οποία είναι κύπρια στη καταγωγή. Είναι πολύ απλό αλλά και πολύ νόστιμο φαγητό. Ελπίζω να σας αρέσει.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Παίρνουμε τις φακές μας και αφού τις καθαρίσουμε από τυχόν πετραδάκια τις βάζουμε στην κατσαρόλα σκεπάζοντας τες με νερό.
-
2
Αφού αρχίσουν να βράζουν, αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας, αδειάζουμε τις φακές με το νερό τους σε ένα τρυπητό και αφού φύγουν τα νερά τους τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με φρέσκο νεράκι, περίπου ως την μέση της κατσαρόλας μας.
-
3
Βράζουμε το φαγητό μας για μισή ώρα περίπου, ή όσο χρειασθεί για να ψηθεί η φακή.
-
4
Με μια τρυπητή κουτάλα, βάζουμε την στραγγισμένη νερόβραστη φακή στο πιάτο μας. Έπειτα ρίχνουμε αλάτι, ελαιόλαδο και ξύδι (αν δεν σας αρέσει, δοκιμάστε με χυμό λεμόνι).
-
5
Ανακατεύουμε να πάει παντού το αλατολαδόξυδό μας. Απολαμβάνουμε με ένα κουτάλι το γεύμα μας. Καλή όρεξη!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια