Φακές-λαχανόσουπα
Δεν ξέρω γιατί όλοι πετούν το πρώτο νερό. Η μαμά μου το κρατάει και έτσι έκανα και εγώ Δεν το λες φακές το φαγητό με τόσα που έχω βάλει, εμένα μου αρέσουν τα λαχανικά και εδώ Ελπίζω να τις δοκιμάσετε και να σας αρέσουν!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ρύζι όπως έμαθα τα τελευταία χρόνια βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου που έχουν οι φακές, όπως και οι πράσινες σαλάτες! Δεν μου αρέσουν καθόλου τα καυτερά γι αυτό δεν έχω προσθέσει κάτι ανάλογο, πιστεύω όμως ότι αν σας αρέσουν θα τους πήγαινε!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεπλένουμε λίγο με το κρύο νερό της βρύσης τις φακές.
-
2
Γεμίζουμε μέχρι τη μέση την κατσαρόλα με νερό και ρίχνω τις φακές.
-
3
Το αφήνω να βράσει για ένα τεταρτάκι σκεπασμένο.
-
4
Ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα όλα τα υλικά μου (και αλατοπίπερο). Δεν προσθέτω λάδι ακόμη!
-
5
Το αφήνω να χυλώσει (περίπου 15-20 λεπτάκια).
-
6
Στο τέλος (5 λεπτά πριν κλείσω το μάτι) ριχνω το λαδάκι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια