Φαλάφελ με αρακά
Δροσερά κεφτεδάκια από αρακά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρονται ιδανικά σε ζεστή λιβανέζικη πίτα με ντομάτα, αγγούρι, γιαούρτι και ψιλοκομμένο δυόσμο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζω για 2 λεπτά τους σπόρους χωρίς λάδι, αφήνω να κρυώσουν και τους αλέθω στο γουδί.
-
2
Στο blender ανακατεύω τον αρακά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα αλασμένα μπαχαρικά, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος πουρές.
-
3
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύω τον πουρέ με το αλεύρι.
-
4
Πλάθω το μείγμα σε μικρά μπαλάκια.
-
5
Τηγανίζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να κοκκινίσουν τα φαλάφελ.
-
6
Αφήνω τα φαλάφελ να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί και είναι έτοιμα
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια