κύρια φωτογραφία συνταγής Φαλάφελ με αρακά
mariaporozan
mariaporozan @cook_8483148
,Κύπρος

Δροσερά κεφτεδάκια από αρακά!

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρονται ιδανικά σε ζεστή λιβανέζικη πίτα με ντομάτα, αγγούρι, γιαούρτι και ψιλοκομμένο δυόσμο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 2 κούπες αρακάς
  2. 1 κρεμμύδι
  3. 1 σκελίδα σκόρδο
  4. 3/4 κούπα φρέσκος δυόσμος
  5. 1/2 κουταλάκι σπόρους μάραθου
  6. 1/4 κουταλάκι σπόρους κόλιναδρου
  7. 1 κούπα αλεύρι από ρεβύθια ή απλό
  8. 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  9. αλάτι, πιπέρι
  10. λάδι για τηγάνισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζω για 2 λεπτά τους σπόρους χωρίς λάδι, αφήνω να κρυώσουν και τους αλέθω στο γουδί.

  2. 2

    Στο blender ανακατεύω τον αρακά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα αλασμένα μπαχαρικά, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος πουρές.

  3. 3

    Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύω τον πουρέ με το αλεύρι.

  4. 4

    Πλάθω το μείγμα σε μικρά μπαλάκια.

  5. 5

    Τηγανίζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να κοκκινίσουν τα φαλάφελ.

  6. 6

    Αφήνω τα φαλάφελ να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί και είναι έτοιμα

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

mariaporozan
mariaporozan @cook_8483148
στις
,Κύπρος