Falafel
Tα φαλάφελ είναι κεφτέδες από φάβα και ρεβύθια και είναι τέλειο φαγητό για περιόδους νηστείας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Tα σερβιρετε με αραβικη πιττα και με ταχινι ντιπ. Επισης ειναι τελεια με κομματια απο αγγουρακια τουρσι κομμενα μεσα στην πιττα. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 φλ ξηρα ρεβυθια
-
1 φλ φαβα
-
1/2 φλ κρεμμυδι τριμμενο
-
3 κουνιτσες σκορδο
-
1 φλ νερο
-
1/2 φλ σισαμι
-
1/2 φλ αλευρι σκληρο
-
1/4 κους κους(πλιγουρι)
-
1/4 φλ μαιντανο ψιλοκκομενο
-
1/4 κ.γ αλατι
-
2 κ.σ κυμινο
-
2 κ.γ κολιανδρο ξηρο
-
2 κ.γ σοδα μαγειρεματος
-
1/2 κ.γ πιπερι καγιεν
-
1/4 κ.γ πιπερι μαυρο
-
λαδι για τηγανισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βαζετε την φαβα και τα ρεβυθια απο το βραδυ να φουσκωνουν στο νερο.
-
2
Tα σουρωνετε.
-
3
Ριχνετε ολα τα υλικα μεσα σε ενα μικρο πολυ μιξερ.
-
4
Tα αφηνετε για μια ωρα περιπου.
-
5
Kανετε μικρες μπαλιτσες και τηγανιζετε μεχρι να ροδοκοκκινισουν και να ψηθουν.
Σχόλια (30)