κύρια φωτογραφία συνταγής Φανουρόπιτα με ταχίνι
katerinacy
katerinacy @cook_8451396

Γλυκο αφρατο κεικ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μια παραδοσιακη συνταγη απο την φιλη μου Ντινα απο Λαρισσα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 κομμάτια..
  1. 1 ποτηρι ταχινι
  2. 4 ποτηρια αλευρι που φουσκωνει μονο του
  3. 1 κ.γλυκου κανελα
  4. 1 ποτηρι ζαχαρη
  5. 12 κουταλια χυμο πορτοκαλι
  6. ξυσμα πορτοκαλιου
  7. 1/2 ποτηρι νερο
  8. 1/2 ποτηρι σταφιδες ξανθες
  9. 1/2 ποτηρι σταφιδες μαυρες
  10. 1/2 ποτηρι καρυδοψιχα.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κτυπουμε το ταχινι με τη ζαχαρη.

  2. 2

    Αναμειγνυουμε το αλευρι με τη κανελα.

  3. 3

    Σε ενα μπολ βαζουμε το χυμο το ξυσμα και το νερο και τα κτυπουμε καλα. Προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα να ενωθουν καλα.

  4. 4

    Βαζουμε το μειγμα σε λαδομενο και αλευρωμενο ταψι ΝΟ 32. Ψηνεται στους 180 για 45 λεπτα.

  5. 5

    Αφου κρυωσει πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

Niaourita
Niaourita @cook_8453598
Εφτιαξα αυτή την συνταγή.Το μίγμα εγινε πολυ σφικτό σαν ζύμη περίπου.Το αποτέλεσμα ομως, γευστικότατη και οχι πολυ γλυκιά συμφωνα με το γουστα μας συα γλυκά.Τέσσερα πηρουνάκια για βαθμολογία.Μια ερώτηση;;;;Το μίγμα γίνεται ετσι σφικτό ή ετσι βγήκε εμένα΄;;;;;

Από

katerinacy
katerinacy @cook_8451396
στις