Φανουρόπιτα με ταχίνι
Γλυκο αφρατο κεικ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μια παραδοσιακη συνταγη απο την φιλη μου Ντινα απο Λαρισσα.
Υλικά
-
1 ποτηρι ταχινι
-
4 ποτηρια αλευρι που φουσκωνει μονο του
-
1 κ.γλυκου κανελα
-
1 ποτηρι ζαχαρη
-
12 κουταλια χυμο πορτοκαλι
-
ξυσμα πορτοκαλιου
-
1/2 ποτηρι νερο
-
1/2 ποτηρι σταφιδες ξανθες
-
1/2 ποτηρι σταφιδες μαυρες
-
1/2 ποτηρι καρυδοψιχα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κτυπουμε το ταχινι με τη ζαχαρη.
-
2
Αναμειγνυουμε το αλευρι με τη κανελα.
-
3
Σε ενα μπολ βαζουμε το χυμο το ξυσμα και το νερο και τα κτυπουμε καλα. Προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα να ενωθουν καλα.
-
4
Βαζουμε το μειγμα σε λαδομενο και αλευρωμενο ταψι ΝΟ 32. Ψηνεται στους 180 για 45 λεπτα.
-
5
Αφου κρυωσει πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη.
Σχόλια (3)