Φανουρόπιτα της κ. Κικής
Πάνω κάτω όλες οι Φανουρόπιτες έχουν περίπου ίδια υλικά. Την συγκεκριμένη μου την έδωσε μια ηλικιωμένη γειτόνισσά μου, η κ. Κική, και μπορώ να πω ότι είναι από τις πιο νόστιμες και αφράτες που έχω δοκιμάσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Συστήνω να βάλετε το κεκάκι σε στρογγυλή φόρμα σιλικόνης που δεν χρειάζεται ούτε λάδωμα, ούτε αλεύρωμα. Έχω αγοράσει μία από το lidl και έχω βρει την υγειά μου. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
Υλικά
-
4 κούπες κόκκινη φαρίνα
-
1 κούπα λάδι
-
1 1/2 κούπα ζάχαρη
-
1 κούπα ξανθές σταφίδες
-
1 κούπα μαύρες σταφίδες
-
1/2 κούπα τριμμένα καρύδια
-
2-3 κουταλάκια γλυκού κανέλλα σκόνη
-
1 1/2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
-
το ξύσμα ενός μεγάλου πορτοκαλιού
-
φρεσκοστημένος χυμός πορτοκαλιού ή φρέσκος χυμός πορτοκαλιού τυποποιημένος ψυγείου, όσο πάρει να γίνει το μείγμα αρκετά παχύρευστο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνουμε το αλεύρι μας σε ένα μεγάλο μπωλ και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και την κανέλλα.
-
2
Κατόπιν ρίχνουμε το λάδι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα τριμμένα καρύδια και τη ζάχαρη.
-
3
Πλένουμε τα χέρια μας σχολαστικά και προσθέτουμε φυσικό χυμό πορτοκάλι ανακατεύοντας με το χέρι μας (για να έχουμε την αίσθηση της ρευστότητας του υλικού), μέχρι το μείγμα μας να γίνει παχύρευστο. Όσο λιγότερο παχύρευστο γίνει το μίγμα μας τόσο πιο αφράτο θα είναι το κέικ μας. Προσοχή δεν πρέπει να γίνει και νερό το μείγμα !
-
4
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σταφίδες, αφου τις έχουμε αλευρώσει, και ανακατεύουμε.
-
5
Τέλος βάζουμε το κέικ μας σε στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26 με 28 cm (λαδωμένη και αλευρωμένη) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 κελσίου για 1 ώρα (το παρακολουθούμε γιατί φούρνο με φούρνο διαφέρει η ώρα ψησίματος).
Σχόλια (44)