koritsi_7
koritsi_7 @cook_8458780

Κάτι σαν σοκολατόπιτα..άλλοι το λένε σοκολατόπιτα..άλλοι το λένε μελαχρινή..και άλλοι αραπίνα!! Οπως και να'χει είναι φανταστικό..και αν είστε λάτρης των σοκολατένιων γλυκών αξίζει να το δοκιμάσετε!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Οταν κρυωσει πρέπει να μπει στο ψυγείο!Αυτό το γλυκό μου το κέρασε μια φίλη μου που το έφτιαξε και μου το έφερε στο γραφείο!! Εγινε χαμόςςς! Τρελαθηκαν όλοι!!Κατα τη γνωμη μου την επόμενη μέρα είναι πολύ καλύτερο γιατι θα έχει μπει στο ψυγείο και θα έχει ρουφήξει τέλεια το σιρόπι!!! Αξίζει να το δοκιμάσετε!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

63 Minutes
1 μέτριο ταψί
  1. 2 μπέικιν πάουντερ
  2. 1 ποτήρι γάλα
  3. 1 +1/2 ποτήρι ζάχαρη
  4. 1/2 ποτήρι κακάο
  5. 1 μαργαρίνη πλάκα
  6. 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  7. 2 βανίλιες
  8. ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  9. 3 ποτήρια νερό
  10. 3 ποτήρια ζάχαρη
  11. το χυμό απο ένα λεμόνι
  12. 1 βανίλια
  13. ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
  14. 1 φλυτζάνι μαργαρίνη
  15. 1 φλυτζάνι γάλα
  16. 125 γρ. κουβερτούρα (Αυτό είναι ένα απλό γλάσο που συνηθίζω να κάνω..Αλλά εξίσου πολύ ταιριάζει και η κρέμα γκανάς που έχει προσθέσει η φίλη μας η τράγα!!)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πρώτα κάνουμε το σιρόπι γιατί το χρειαζόμαστε κρύο! Προσθέτουμε τα υλικά του σιροπιού σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά αφού αρχίζει να βράζει το αφήνουμε για 6-7 λεπτά! Αποσύρουμε απο τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει!

  2. 2

    Πάμε στο μείγμα τώρα... Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.

  3. 3

    Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ενα τα αυγά και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα. Μετά προσθέτουμε το κακάο, συνεχίζουμε να χτυπάμε, μετά σιγά σιγά το γάλα, μετά τις βανίλιες και στη συνέχεια το μπέικιν πάουντερ και έπειτα το αλέυρι σιγά σιγά και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχουμε ενα σοκολατένιο και αφράτο μείγμα!

  4. 4

    Τό βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε στους 170-180 βαθμους σε ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά! (εξαρτάται απο τον φούρνο..κάντε το πειραμα με το μαχαίρι!!)

  5. 5

    Μόλις ψηθεί και έιναι έτοιμο το αφήνουμε κανα 5λεπτο να σταθεί και το κόβουμε σε κομμάτια. Το σιρόπι κρύο και το γλυκό μας ζεστό το σιροπιάζουμε.

  6. 6

    Φτιάχνουμε το γλασο (τα ρίχνουμε όλα τα υλικα του γλασου σε μια κατσαρολίτσα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει ενα λείο μείγμα και περιχύνουμε το γλυκό μας!)

  7. 7

    Θέλει λίγες ώρες να σταθεί για να ρουφήξει καλά το σιρόπι αλλά και το γλάσο! Γίνεται ανάρπαστο!! Καλή επιτυχία!!!

Αντιδράσεις

Από

koritsi_7
koritsi_7 @cook_8458780
στις