Φανταστικό cheese cake
Ένα εύκολο δροσερό γλυκό με λίγο κόστος και εύκολη εκτέλεση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ααφήνουμε να πήξει καλά για να βάλουμε απο πάνω τη κομπόστα μας.Χτυπάμε καλά τη κρέμα τυρί με το ζαχαρούχο.
Υλικά
-
200 γραμμάρια βούτυρο
-
250 γραμμάρια μπισκότα τύπου πίτ μπερ
-
300 γραμμάρια κρέμα τυρί
-
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
-
1 φλυτζανάκι του καφέ χυμό λεμόνι
-
1 κομπόστα βύσσινο
-
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
-
3 κουταλάκια του γλυκού κόρν φλάουρ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε το βούτυρο.
-
2
Σπάμε στο multi τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο.
-
3
Στο Mixer χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί την αφήνουμε στο ψυγείο.
-
4
Ύστερα χτυπάμε στο mixer τη κρέμα τυρί με το ζαχαρούχο γάλα για 10 λεπτά. Αφού τα χτυπήσουμε καλά προσθέτουμε τη σαντιγί μας και το χυμό λεμόνι, ανακατεύουμε με μια mariz. Το ρίχνουμε πάνω απ τη βάση μας και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά
-
5
.Έχουμε σουρώσει τη κομπόστα και το ζουμί της το ρίχνουμε στη κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει σε σιγανή φωτιά. Εκτός ματιού ρίχνουμε και τα κομματάκια βύσσινο.
-
6
Τέλος το βάζουμε πάνω απ το γλυκό μας και το αφήνουμε στο ψυγείο έως ότου πήξει
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια