κύρια φωτογραφία συνταγής Φανταστικό ρολό φράουλας
Suesse
Suesse @cook_8454178
,

Δροσιστικό ανοιξιάτικο γλυκό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το γλυκό αυτό είναι γερμανικό και την άνοιξη συνοδεύει συχνά τον καφέ μας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
10 άτομα
  1. ρολό Για το
  2. 4 κρόκκοι
  3. 4 κουτ. σουπ. καυτό νερό
  4. 125 γρ. ζάχαρη
  5. 75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  6. 50 γρ. κορν φλάουερ
  7. 1 πρέζα μπέικιν πάουντερ
  8. Για τη γέμιση
  9. 500 γρ. φράουλες
  10. 1 βανίλια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάτε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.

  2. 2

    Σε ένα μπωλ, χτυπάτε τους κρόκκους με το καυτό νερό και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

  3. 3

    Κοσκινίζετε το αλεύρι, το κορν φλάουερ και το μπέικιν και ανακατεύετε ελαφρά με το σύρμα, ώσπου να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

  4. 4

    Τώρα προσθέστε τη μαρέγκα ανακατεύοντας ελαφρά, να μην "πέσει" η μαρέγκα.

  5. 5

    Καλύψτε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και απλώστε απαλά το μείγμα.

  6. 6

    Ψήνετε για 10-12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο (200 βαθμούς). Όταν είναι έτοιμο τοποθετείτε το ρολό σε πετσέτα κουζίνας (η πλευρά με το αντικολλητικό χαρτί θα είναι πάνω) και αφαιρείτε προσεκτικά το αντικολλητικό χαρτί. Τυλίξτε απαλά την πετσέτα, ώστε να σχηματιστεί ρολό. Αφήστε να κρυώσει.

  7. 7

    Για τη γέμιση, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να σταθεί.

  8. 8

    Καθαρίστε τις φράουλες και κόψτε τες σε φέτες.

  9. 9

    Κρατήστε μερικές φέτες για την διακόσμηση του κορμού.

  10. 10

    Ξετυλίξτε με προσοχή την πετσέτα και απλώστε τα 300 γρ. της σαντυγής και από πάνω τα κομμάτια φράουλας.

  11. 11

    Τυλίξτε τον κορμό με προσοχή.

  12. 12

    Αλείψτε τώρα την υπόλοιπη σαντυγή πάνω στο ρολό και διακοσμήστε με τα κομμάτια φράουλας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (34)

sweety9
sweety9 @cook_8454076
μμ! ωραίο φαίνεται! σίγουρα θα το δοκιμάσω, γιατί μ\'αρέσουν πολύ κι οι φράουλες!!

Από

Suesse
Suesse @cook_8454178
στις
,
Η μαγειρική είναι σαν τη ζωή, για να πετύχει θέλει τέχνη...
Δες περισσότερα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα