panoskef08
panoskef08 @cook_8497857
,greece

Δοκιμάστε να μαγειρέψετε αυτή τη φασολάδα και θα εκπλαγείτε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να βάλετε είτε λιγότερα είτε περισσότερα λαχανικά και μπαχαρικά ανάλογα με την γεύση του καθενός. Την πατάτα την βάζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος γιατί θέλουμε να αποφύγουμε να μας λιώσει και να χαθεί. Δοκιμάστε και πειραματιστείτε με διάφορα λαχανικά και μπαχαρικά και να δώσετε στην φασολάδα σας μια γεύση αλλιώτικη από αυτήν που μέχρι τώρα ξέρατε. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

95 Minutes
  1. 500 γρ. φασόλια
  2. 2 σκελίδες σκόρδο
  3. 1 κ.σ. κοφτή πελτέ ντομάτας
  4. 1/2 κ.σ. κέτσαπ
  5. 1 μικρή πατάτα (κομμένη σε κυβάκια)
  6. 2 φύλλα δάφνης
  7. 2 σφηνάκια κρασί
  8. 1/2 κ.γ. πάπρικα
  9. Λίγο κάρυ στη μύτη του κουταλιού (προαιρετικά)
  10. Λίγο ψιλοκομμένο σέλινο (προαιρετικά)
  11. 1/2 κ.γ. αλάτι, πιπέρι
  12. Ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφήνουμε τα φασόλια από την προηγούμενη νύχτα μέσα σε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό να φουσκώσουν.

  2. 2

    Την επόμενη μέρα βάζουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα να πάρουν την πρώτη βράση,

  3. 3

    Πετάμε το νερό και κρατάμε τα φασόλια σε ένα σουρωτήρι.

  4. 4

    Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το καρότο και το σκόρδο αφού τα κόψουμε σε μικρά κυβάκια

  5. 5

    Και τα σβήνουμε με το κρασί.

  6. 6

    Στη συνέχεια ρίχνουμε τα φασόλια, την ψιλοκομμένη ντομάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την πατάτα.

  7. 7

    Γεμίζουμε την κατσαρόλα μας με νερό, ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φασόλια και να χυλώσει η φασολάδα μας.

  8. 8

    15-20’ πριν γίνει το φαγητό μας ρίχνουμε και την πατάτα ψιλοκομμένη.

  9. 9

    Σερβίρουμε ζεστή με τριμμένη φέτα από πάνω.

Αντιδράσεις

Από

panoskef08
panoskef08 @cook_8497857
στις
,greece