Φασολάδα η απλή
Τίποτε το ιδιαίτερο δεν θα πω. Είναι μια απλή φασολάδα. Όπως την κάνει η γιαγιά μου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Πριν ρίξετε λαδι, αλατι κλπ, δοκιμάστε αν ειναι βρασμένα τα φασόλια. Αν όχι και θέλουν κι αλλο (αναλόγως τα φασόλια που θα πέσετε, μου χουν τυχει φασόλια να έχουν τον αβραστό), όταν λοιπον δείτε ότι είναι ακόμη σκληρά, ρίξτε βραστό νερό περίπου 3-4 κούπες και συνεχίστε το βρασμό σας και μόλις ξαναφτάσει στην μέση το νερό τοτε ρίξτε λαδια, αλατι κλπ
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μουσκεύετε τα φασόλια αποβραδής.
-
2
Την επομένη τα βάζετε να πάρουν έναν χόχλο και τα ξεζουμώνετε.
-
3
Γεμίζετε μέχρι πάνω την κατσαρόλα σας με νερό και ρίχνετε μέσα τα φασόλια το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σέλινο.
-
4
Βάζετε να βράσει στο 7 της κουζίνας το μάτι (λέω 7 γιατί η δική μου φτάνει μέχρι το 9). Οχι στο φουλ δηλαδή κάτι πιο λίγο απο πολύ δυνατά.
-
5
Μόλις το νερό φτάσει στην μέση της κατσαρόλας, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, λάδι, κόκκινη καυτερή πιπεριά και συνεχίζετε τον βρασμό μέχρι να χυλώσει.
Σχόλια (3)