Φασολάδα στρατιωτική
Ξέρετε τι σημαίνει να έχεις φάει τα χέρια σου να ψιλοκόψεις σέλινα, καρότα, πιπεριές κλπ συναφή και να έρχεται ο Kimwloσύζυγος και να σου λέει... "μα καλά δεν ξέρεις να την κάνεις στρατιωτική;;;;!!!!" Έξαλη με έκανε... αλλά έξαλη... δεν υπηρετήσαμε πουλάκι μου... συγγνώμη κιόλας.... Άντε να δούμε πώς κάνουν στο στρατό τη φασολάδα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι μια σκέτη φασολάδα, καλά χυλωμένη και αρκετά εύγευστη. Εμένα μου λείπει το σέλινο και το καρότο αλλά τι να κάνω θυσιάζομαι....
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τα φασόλια να μουλιάσουν από το προηγούμενο βράδυ.
-
2
Βράζουμε για 5-10 λεπτά και πετάμε το νερό.
-
3
Αν έχεις ξεχάσει να μουλιασεις τα φασόλια δες πως μπορείς και πάλι να κάνεις φασολάδα στο άψε σβήσε!
-
4
Προσθέτουμε κρύο νερό, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την πάπρικα και λίγο λάδι.
-
5
Βράζουμε ως να μαλακώσουν αρκετά καλά τα φασόλια.
-
6
Προσθέτουμε τον πελτέ, λίγη ρίγανη και αλάτι.
-
7
Βράζουμε ως να χυλώσει καλά.
-
8
Προσθέτουμε άλλο λίγο ελαιόλαδο.
Σχόλια (3)