amande
amande @cook_8495536

Πολύ πολύ νόστιμα!!

Recipe by amande

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

80 Minutes
4 άτομα
  1. 1 κιλό φρέσκα φασολάκια τσαουλιά ή πλατιά κομμένα εγκάρσια στη μέση
  2. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  3. 4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  4. 5 πιπεριές κέρατο ολόκληρες
  5. 1 φλ. ελαιόλαδο
  6. 2 μεγάλες ώριμες τριμμένες ντομάτες
  7. 1 κ.γ. ζάχαρη
  8. 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  9. 250 γρ. φέτα σπασμένη σε κομματάκια
  10. αλάτι-πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαραθεί.

  2. 2

    Ρίχνουμε τα φασολάκια και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.

  3. 3

    Αλατίζουμε, προσθέτουμε τη ντομάτα, το σκόρδο και τη ζάχαρη.

  4. 4

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα φασολάκια να σιγομαγειρευτούν για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να απορροφήσουν τα υγρά τους. Ενδεχομένως, να χρειαστεί να προσθέσουμε στη διαδικασία 1 φλ. νερό (εμένα δε μου έχει χρειαστεί καμία φορά).

  5. 5

    Μόλις μαλακώσουν, ρίχνουμε τον μαϊντανό,

  6. 6

    Ανακατεύουμε,

  7. 7

    Σπάμε προσεχτικά μάτια τα αβγά σε τρύπες που θα σχηματίσουμε ανάμεσα στα φασολάκια,

  8. 8

    Ρίχνουμε τη φέτα και αλατοπιπερώνουμε διακριτικά τα αβγά.

  9. 9

    Σκεπάζουμε με το καπάκι

  10. 10

    Και σερβίρουμε μόλις ψηθούν τα αβγά και λιώσει η φέτα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

Sitronella
Sitronella @Sitronella
Μου άρεσε πάρα πολύ η συνταγή! Ασυνήθιστος συνδυασμός αλλά πολύ νόστιμος. Με μπόλικη φετούλα και ψωμί ζυμωτό είναι ό,τι πρέπει. Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή :)

Από

amande
amande @cook_8495536
στις