Φασολάκια με φέτα και αβγά
Πολύ πολύ νόστιμα!!
Recipe by amande
Υλικά
-
1 κιλό φρέσκα φασολάκια τσαουλιά ή πλατιά κομμένα εγκάρσια στη μέση
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
-
5 πιπεριές κέρατο ολόκληρες
-
1 φλ. ελαιόλαδο
-
2 μεγάλες ώριμες τριμμένες ντομάτες
-
1 κ.γ. ζάχαρη
-
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
4 αβγά
-
250 γρ. φέτα σπασμένη σε κομματάκια
-
αλάτι-πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαραθεί.
-
2
Ρίχνουμε τα φασολάκια και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
-
3
Αλατίζουμε, προσθέτουμε τη ντομάτα, το σκόρδο και τη ζάχαρη.
-
4
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα φασολάκια να σιγομαγειρευτούν για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να απορροφήσουν τα υγρά τους. Ενδεχομένως, να χρειαστεί να προσθέσουμε στη διαδικασία 1 φλ. νερό (εμένα δε μου έχει χρειαστεί καμία φορά).
-
5
Μόλις μαλακώσουν, ρίχνουμε τον μαϊντανό,
-
6
Ανακατεύουμε,
-
7
Σπάμε προσεχτικά μάτια τα αβγά σε τρύπες που θα σχηματίσουμε ανάμεσα στα φασολάκια,
-
8
Ρίχνουμε τη φέτα και αλατοπιπερώνουμε διακριτικά τα αβγά.
-
9
Σκεπάζουμε με το καπάκι
-
10
Και σερβίρουμε μόλις ψηθούν τα αβγά και λιώσει η φέτα.
Σχόλια (3)