Strata Al.
Strata Al. @strata
Xánthi, Greece

Μια συνταγή που όταν την είχα πρωτοσυναντήσει μου φάνηκε λίγο περίεργη. "Μα φασολάκια με κανέλα;" Κι όμως, από τότε που τη δοκίμασα δε μπορώ να φάω τα φασολάκια μαγειρεμένα διαφορετικά.

Λίγα μυστικά ακόμα

πρόταση σερβιρίσματοςΣε βαθύ πιάτο στρώνουμε ένα ντάκο, βάζουμε από πάνω τα φασολάκια με αρκετό ζουμάκι (για να ποτίσει το παξιμάδι) και από πάνω τρίβουμε φέτα ή μυζήθρα και αν θέλουμε λίγο πιπεράκι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
4 άτομα
  1. 1 kg φασολάκια (κατά προτίμηση στρόγγυλα)
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  3. 1-2 σκελίδες σκόρδο
  4. 10-15 κ.σ. σάλτσα τομάτας (ιδανικά σπιτική)
  5. 1 φλ. ελαιόλαδο
  6. 1 ξυλάκι κανέλας
  7. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο από το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μας.

  2. 2

    Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε και τα φασολάκια.

  3. 3

    Περιμένουμε λίγο να "κάτσουν" και προσθέτουμε την σάλτσα, το ξυλάκι κανέλας, λίγο αλάτι και πιπέρι και λίγο νεράκι.

  4. 4

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.

  5. 5

    Όταν είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

bonbon
bonbon @cook_8470448
Υπεροχά!Τα δοκιμασα καλοκαιρι στο καφενειο του χωριου μας στην Λημνο και απο τοτε τα κανω κι εγω ετσι.Μια φορα μαλιστα μαγειρεψα και τις μπαμιες με κανελλα και ταιριαζε απολυτα.Συγχαρητηρια καιπαλι,απλο αλλα γευστικοτατο!

Από

Strata Al.
Strata Al. @strata
στις
Xánthi, Greece