Φασολάκια με κανέλα
Μια συνταγή που όταν την είχα πρωτοσυναντήσει μου φάνηκε λίγο περίεργη. "Μα φασολάκια με κανέλα;" Κι όμως, από τότε που τη δοκίμασα δε μπορώ να φάω τα φασολάκια μαγειρεμένα διαφορετικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
πρόταση σερβιρίσματοςΣε βαθύ πιάτο στρώνουμε ένα ντάκο, βάζουμε από πάνω τα φασολάκια με αρκετό ζουμάκι (για να ποτίσει το παξιμάδι) και από πάνω τρίβουμε φέτα ή μυζήθρα και αν θέλουμε λίγο πιπεράκι.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο από το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μας.
-
2
Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε και τα φασολάκια.
-
3
Περιμένουμε λίγο να "κάτσουν" και προσθέτουμε την σάλτσα, το ξυλάκι κανέλας, λίγο αλάτι και πιπέρι και λίγο νεράκι.
-
4
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
-
5
Όταν είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σχόλια (3)