Φασολάκια με κιμά
Πάμε να απογειώσουμε, ένα από τα πιο νόστιμα λαδερά φαγητά μας.... τα φασολάκια φυσικά!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Σε περίπτωση που θέλετε πραγματικά μια διαφορετική γεύση συνοδέψτε το με μια κουταλιά ξινομυζήθρα!!!
Υλικά
-
1 κιλό φασολάκια
-
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-
2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
-
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
-
5 μοσχοκάρφια δλδ. γαρίφαλα
-
1/2 κούπα κονιάκ (ή κρασί ή ξίδι)
-
1 κουτ. σούπας πελτέ
-
1 κουτί ντοματάκια (κονκασέ)
-
2 κουτ. γλυκού κοφτά ζάχαρη
-
αλάτι αρκετό να το πιάσει, πιπέρι
-
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τσιγαρίζω τον κιμά μέχρι να φύγει το κόκκινο χρώμα του, τον ανακατεύω το πολύ 3 φορές για να μη χάσει τους χυμούς του. Προσθέτω κρεμμύδι, σκόρδο και τα μοσχοκάρφια. Μαγειρεύω για 3 λεπτά και προσθέτω τον πελτέ, ανακατεύω και ρίχνω το κονιάκ αφήνοντας 2 λεπτά ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
-
2
Προσθέτω τα φασολάκια, ντοματάκια, νερό μέχρι να σκεπαστούν και λιγότερο - δεν θέλω πολλά υγρά -, ζάχαρη, αλάτι αρκετό και πιπέρι.
-
3
Μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή όσο θέλετε εσείς να είναι βρασμένο το φασολάκι. Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτω το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
-
4
Προς το τέλος αν δούμε ότι έχει πολλά υγρά δυναμώνουμε τη φωτιά ώστε να εξατμιστούν, να μείνει μια ωραία σάλτσα.
Σχόλια (7)
θα την φτιάξω σύντομα