Φασολάκια με λάδι
Φασολάκια
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την πήρα από το gourmed
https://www.youtube.com/watch?v=XW6BgMCfmEU
Υλικά
-
800 γρ. φρέσκα φασολάκια καθαρισμένα
-
150 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
-
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
-
2 μικρές πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
-
675 γρ. φρέσκες ντομάτες ή 400 γραμ ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα
-
2/3 του φλιτζανιού ζεστό νερό
-
3-4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
-
Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αν τα φασολάκια είναι πολύ μακριά, κόψτε τα στη μέση. Ρίξτε τα σε μια λεκάνη με κρύο νερό.
-
2
Σοτάρετε το κρεμμύδι, κατόπιν ρίξτε το σκόρδο, κι όταν αρχίσει να μυρίζει, ρίξτε και τις πατάτες.
-
3
Προσθέστε τις ντομάτες, το ζεστό νερό κι αφήστε το μείγμα να βράσει για 5 λεπτά.
-
4
Αφού πλύνετε τα φασολάκια με άφθονο νερό, ρίξτε τα κι αυτά στην κατσαρόλα με λίγο αλάτι και πιπέρι.
-
5
Σκεπάστε και σιγοβράστε το φαγητό για 30 λεπτά. Ρίξτε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και, αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ακόμα ζεστό νερό.
-
6
Συνεχίστε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα φασολάκια.
-
7
Σερβίρονται ζεστά και συνοδεύονται από φέτα.
Σχόλια (57)