Cook12
Cook12 @cook_8452930
,Ελλάδα

Φασολάκια

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή την πήρα από το gourmed

https://www.youtube.com/watch?v=XW6BgMCfmEU

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

46 Minutes
4 μερίδες
  1. 800 γρ. φρέσκα φασολάκια καθαρισμένα
  2. 150 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  3. 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  4. 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  5. 2 μικρές πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  6. 675 γρ. φρέσκες ντομάτες ή 400 γραμ ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα
  7. 2/3 του φλιτζανιού ζεστό νερό
  8. 3-4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
  9. Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αν τα φασολάκια είναι πολύ μακριά, κόψτε τα στη μέση. Ρίξτε τα σε μια λεκάνη με κρύο νερό.

  2. 2

    Σοτάρετε το κρεμμύδι, κατόπιν ρίξτε το σκόρδο, κι όταν αρχίσει να μυρίζει, ρίξτε και τις πατάτες.

  3. 3

    Προσθέστε τις ντομάτες, το ζεστό νερό κι αφήστε το μείγμα να βράσει για 5 λεπτά.

  4. 4

     Αφού πλύνετε τα φασολάκια με άφθονο νερό, ρίξτε τα κι αυτά στην κατσαρόλα με λίγο αλάτι και πιπέρι.

  5. 5

    Σκεπάστε και σιγοβράστε το φαγητό για 30 λεπτά. Ρίξτε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και, αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ακόμα ζεστό νερό.

  6. 6

    Συνεχίστε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα φασολάκια.

  7. 7

    Σερβίρονται ζεστά και συνοδεύονται από φέτα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (57)

Ermioni
Ermioni @cook_8452754
κι εμεις ετσι τα κανουμε παντα...αλλα αφου δεν βρησκουμε ευκολα φρεσκα φασολακια βαζουμε κατεψυγμενα!!!

Από

Cook12
Cook12 @cook_8452930
στις
,Ελλάδα