Φασολάκια με λουκάνικα, λιαστές ντομάτες και φέτα
Ένας ωραίος τρόπος για να φτιάξουμε τα φασολάκια μας στο φούρνο ή στην κατσαρόλα μας!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Πολύ νόστιμο φαγητό με αρώματα που δένουν πολύ ωραία μεταξύ τους!!
Υλικά
-
1 1/2 κ. φασολάκια φρέσκα
-
2-3 λουκάνικα χωριάτικα
-
5 ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες ή σε φέτες λεπτές , ή ντοματάκια
-
1 κ. πελτέ ντομάτας διαλυμένος σε 1 φλ. ζεστό νερό
-
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
3 σκ. σκόρδο
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
αλατοπίπερο,ρίγανη
-
2 λιαστές ντομάτες σε κομματάκια μικρά
-
200 γρ. φέτα πικάντικη, όπως Καλαβρύτων ή 200 γρ.καλαθάκι Λήμνου.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε,πλένουμε τα φασολάκια μας. Τα ρίχνουμε σε νερό με αλάτι που βράζει, τα αφήνουμε 5 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
-
2
Σοτάρομε τα κρεμμύδια, σκόρδο να μαλακώσουν, ρίχνουμε και τα στραγγισμένα φασολάκια να σοταριστούν, προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ με το ζεστό νερό,αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε 45 λεπτά.
-
3
Προσθέτουμε τα λουκάνικα σε φέτες, τον μαϊντανό, συνεχίζουμε 15-20 λεπτά ακόμη.
-
4
Τέλος ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες και τη φέτα τριμμένη, σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε.
-
5
Αφού ζεματίσουμε τα φασολάκια και τα στραγγίξουμε, τα ρίχνουμε σε πυρέξ με καπάκι που έχουμε ρίξει τον πελτέ διαλυμένο στο ζεστό νερό.
-
6
Απάνω βάζουμε τις ντομάτες σε φέτες, αλατοπίπερο, λάδι και κλείνουμε με το καπάκι, ψήνουμε 1 ώρα.
-
7
Ανοίγουμε και προσθέτουμε τα λουκάνικα, μαϊντανό, ρίγανη και συνεχίζουμε το ψήσιμο 15-20 λεπτά ακόμη.
-
8
Τέλος προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, την φέτα ή το καλαθάκι Λήμνου, αφήνουμε με ανοιχτό το καπάκι 10 λεπτά να λιώσει το τυρί και να πάρει τη γεύση της λιαστής ντομάτας το φαγητό.
Σχόλια (4)