Φασολάκια με χάντρες και καλαμπόκι

Αγαπημένη καλοκαιρινή γεύση που το καλαμπόκι την κάνει ακόμα καλύτερη.
Φασολάκια με χάντρες και καλαμπόκι
Αγαπημένη καλοκαιρινή γεύση που το καλαμπόκι την κάνει ακόμα καλύτερη.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σωτάρουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι και τις πατάτες για 1', κατόπιν προσθέτουμε τα φασολάκια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα 1' ακόμα. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτος απο τον μαϊντανό, 1/2 ποτήρι νερό και ελαιόλαδο.
-
2
Σιγομαγειρεύουμε για 45' περίπου, το τελευταίο 5λεπτο ρίχνουμε τον μαϊντανό.
-
3
Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί και φέτα.
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Παρόμοιες συνταγές
-
Φασολάκια με πατάτες Φασολάκια με πατάτες
......με αυτήν την ελαφρά ντοματένια λαδερή σαλτσούλα.... Ζεστά ή κρύα ( τα προτιμώ κρύα ), είναι το ίδιο πεντανόστιμα!!!! #χρυσόπιρούνι Sapfo L -
Χάντρες με φασολάκια Χάντρες με φασολάκια
Στο κήπο αυτή την εποχή έχει λίγο απ' όλα .... Χάντρες, φασολάκι, ντομάτες καρότα πατάτες....Τα πάντρεψα όλα και έφτιαξα ένα πολύ νόστιμο βιολογικό φαγητό! 👌😋 #Ημερολόγιο2023 Georgia Nikolaidou -
-
Φασολάκια λαδερά με φρέσκες χάνδρες! Φασολάκια λαδερά με φρέσκες χάνδρες!
Φρέσκες χάνδρες καθαρισμένες και διατηρημένες στην κατάψυξη. #βιβλιο Eftichia Voulgari - Kokota -
Φασολάκια χάντρες λαδερές Φασολάκια χάντρες λαδερές
Ένας πολύ γευστικός τρόπος να απολαύσουμε τα φασολάκια χάντρες (μπαρμπούνια) ! Νόστιμο και πολύ υγιεινό φαγητό ! Αν δοκιμάσουμε και οι χάντρες είναι σκληρές ακόμη προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμη και βράζουμε 10 λεπτά ακόμη. Οι χάντρες περιέχουν Βιταμίνες, Πρωτεΐνες, Σίδηρο, Μαγνήσιο,Ψευδάργυρο, Φυλλικό οξύ, Κάλιο ,προσπαθήστε να πείσετε τα παιδιά σας να φάνε υγιεινά! vasiliki ver -
Φασολάκια και χάντρες, μία... ιστορική συμφιλίωση Φασολάκια και χάντρες, μία... ιστορική συμφιλίωση
Τόσες φορές τα βλέπω στους πάγκους της λαϊκής, δίπλα-δίπλα, χάντρες και μπαρμπούνια (ή τσαουλιά), δεν είχε περάσει όμως ποτέ από το μυαλό μου πως θα μπορούσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε παρέα, στο ίδιο πιάτο.Προχθές έκανα μία γερή προμήθεια από χάντρες (από τα πιο νόστιμα φαγητά του χειμώνα, όπως και να μαγειρευθούν) και πήρα και λίγα φρέσκα φασολάκια, μπαρμπούνια, για ένα φαγητό. Εάν ξέρεις όμως τη δουλειά σου..... Μου θύμισε το ανέκδοτο εκείνο με τον πωληταρά που έχει ξεπουλήσει όλο το μαγαζί(είδη ψαρέματος, είδη camping, μεταφορικά μέσα για όλα τα μέλη της οικογένειας, κλπ, κλπ) σε κάποιον που πήγε να αγοράσει σερβιέτες για τη γυναίκα του.Έτσι και αυτός, είδε τα πράσινα που αγόρασα για άμεσα, “διέγνωσε” και το πάθος μου για τα κόκκινα, και τον άκουσα να λέει“- Δεν θα φας που δεν θα φας κρέας, δεν τους προσθέτεις τουλάχιστον λίγες... κρεατωμένες χάντρες, θα αλλάξουν εντελώς τη γεύση του φαγητού…”Ευτυχώς που τον άκουσα!!! Ο συνδυασμός των τραγανών (και όχι εντελώς λιωμένων) φρέσκων μπαρμπουνιών, με τις σαρκώδεις και μεστές χάντρες, σε ένα χυλωμένο περιβάλλον από μία σάλτσα που... ”τα έχει όλα” (τη νοστιμιά της φρέσκιας ντομάτας αλλά και το μπακαρά χρώμα του πελτέ, μελωμένες πατατούλες σοταρισμένες με κρεμμύδι και καρότο και σβησμένες με κρασί, τη γλύκα της κίτρινης κολοκύθας, την αρμονική αντίθεση των αρωμάτων της κανέλλας και του τηγανιτού σκόρδου, αλλά και την “διπλή αισθητική ανάπλαση”, με το χρώμα και το άρωμα του μαϊντανού), ο συνδυασμός αυτός μπορεί να ικανοποιήσει απόλυτα και τα πιο δύσκολα γούστα, και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.Και δεν είναι καθόλου πιο δύσκολο από τα γνωστά, αγαπημένα, λαδερά φασολάκια, άλλο ένα από “τα φαγητά της μαμάς”. Λίγα μυστικά ακόμα Το πιάτο είναι φτιαγμένο πάνω στις οδηγίες της συνταγής για “Φασολάκια” της Sitronella. Ορισμένα σημεία, μάλιστα, τα έχω αντιγράψει αυτολεξεί. Άλλα πάλι (όπως το άλεσμα των καρότων και των κρεμμυδιών στο blender, που αναφέρει σε σχόλιό της η Sitronella), τα άλλαξα, διατηρώντας όμως το νόημά τους. Έτσι, έτριψα στον τρίφτη το μεγαλύτερο μέρος από τα κρεμμύδια, τα καρότα και την κολοκύθα, όχι επειδή δεν μας αρέσουν σε μεγαλύτερα κομμάτια (γι’ αυτό και άφησα ένα μέρος έτσι), αλλά για να φτιάξουν μαζί με το άμυλο της πατάτας και το κρασάκι που εξατμίζεται, ένα νόστιμο καραμέλωμα στις πατάτες. Οι πιο νόστιμες λαδερές πατάτες που έφαγα ποτέ!!! Ήταν και η γλύκα της κολοκύθας... Α, η κολοκύθα... Είναι και αυτή “κλεμμένη ιδέα”, από σχόλια της ANGOLINA και της xaroula, αλλά κυρίως από τη Ναπα, στην ίδια συνταγή, που εκθείαζαν τη γλυκιά γεύση και τη νοστιμιά που δίνουν στο πιάτο τα κολοκυθάκια.Όσο για τις χάντρες, το “δυνατό χαρτί” αυτού του πιάτου, είπαμε, μου το ... “σφύριξε” ο μανάβης στη λαϊκή, όταν πήγα να αγοράσω τα φασολάκια. Και τότε “το είδα”. Κόκκινες χάντρες και πράσινα φρέσκα φασολάκια, στην ίδια κατσαρόλα. Κόκκινο και Πράσινο μαζί. Γαύροι και Βαζέλες. Αλεξ-ανδρείς και Ευαγγε-ληστές. Πορφυροί και Πράσινοι. Πραγματικά, ιστορική συμφιλίωση! ggr -
Φασολάκια με κολοκυθάκια Φασολάκια με κολοκυθάκια
#ΧρυσόΠιρούνι Τώρα που βρίσκουμε όλα τα καλά στην λαϊκή, τα λαδερά είναι το καλύτερό μας! Nikoleta Gkouva -
-
Φασολάκια λαδερά με γλυκοπατάτες Φασολάκια λαδερά με γλυκοπατάτες
Κλασική μαμαδίστικη συνταγή με γλύκα, άρωμα και γεύση. #παιδί Argiro Glyka -
-
@ Φασολάκια λαδερά σκέτα @ @ Φασολάκια λαδερά σκέτα @
Πεντανόστιμα φασολάκια από τον κήπο της γιαγιάς! #ΧρυσόΠιρούνι Μαρ Νικ
Περισσότερες συνταγές
Σχόλια