Φασολάκια πλατιά φρέσκα, με κρεμμύδι
Ελαφρύ και αρωματικό πιάτο, θα το απολαύσετε όταν είναι στην εποχή τους τα φασολάκια σαν κύριο, σαν σαλάτα ή σαν γαρνιτούρα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σε όλα τα φαγητά μου προσθέτω και έναν κύβο ζωμό βοδινού. Δίνει μια πιο όμορφη γεύση στα φαγητά. Η συνταγή είναι μια ακόμη από τον μεγάλο μάγειρα Τσελεμεντέ.Καλή σας όρεξη.
Υλικά
-
1000-1250 γραμ. φασολάκια πλατιά φρέσκα
-
2-3 κρεμμύδια
-
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο) ή 2 κυβάκια
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
-
ελαιόλαδο
-
αλάτι - πιπέρι
-
1 μικρή πιπερίτσα τσίλι (ψιλοκομμένη)
-
ξύσμα 1 λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένετε τα φασολάκια, τα καθαρίζετε και, εάν είναι μεγάλα, τα κόβετε στη μέση. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε ροδέλες.
-
2
Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε τα κρεμμύδια. Ανακατεύετε με ξύλινη σπάτουλα τα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και τα φασολάκια και ανακατεύετε για 1 λεπτό περίπου.
-
3
Ρίχνετε στην κατσαρόλα περίπου 1 λίτρο ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε την ψιλοκομμένη πιπερίτσα και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Αφήνετε τα φασολάκια να σιγοβράσουν για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
-
4
Προσθέτετε στην κατσαρόλα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ξύσμα του λεμονιού και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά ακόμη.
-
5
Κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά και το σερβίρετε ζεστό ή χλιαρό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)