Φασόλια γίγαντες
Μην τους φοβάσαι... φά' τους!
- Σημείωση: Το βράσιμο και το ψήσιμο του φαγητού εξαρτάται από τα φασόλια.
#κούλουμα
Υλικά
-
500 γραμμάρια φασόλια γίγαντες
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 ντομάτες μέτριες τριμμένες
-
3 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
-
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
-
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
-
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
-
3/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
-
Αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Εκτέλεση (για κατσαρόλα)
-
2
Μουσκεύουμε από βραδύς τα φασόλια σε χλιαρό νερό.
-
3
Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε. Σε κατσαρόλα αχνίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 2', ανακατεύοντάς το.
-
4
Κατόπιν, ρίχνουμε μέσα τα φασόλια και χλιαρό νερό, μέχρι να σκεπαστούν (3-4 φλιτζ. τσαγιού περίπου) και βράζουμε για 45'.
-
5
Τέλος, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σέλινο και συνεχίζουμε το βράσιμο, μέχρι να γίνουν τα φασόλια.
-
6
Σε περίπτωση που πιει νωρίτερα τα υγρά, συμπληρώνουμε 1 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό. Μόλις γίνει το φαγητό, προσθέτουμε το σέλινο.
-
7
Εκτέλεση (για φούρνο)
-
8
Μουσκεύουμε από βραδύς τα φασόλια σε χλιαρό νερό. Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε.
-
9
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με 3-4 φλιτζ. τσαγιού χλιαρό νερό, μέχρι να σκεπαστούν και τα βράζουμε για 1 ώρα.
-
10
Παράλληλα, σε κατσαρολάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 2', ανακατεύοντάς το.
-
11
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 5'-7' να βράσουν.
-
12
Κατόπιν, μεταφέρουμε τη σάλτσα σ' ένα πυρέξ, ρίχνουμε τα φασόλια με το νερό τους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C για 1 ώρα περίπου.
-
13
Καθ' όλη τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε, αν έχει πιει τα υγρά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε.
-
14
- Σημείωση: Το βράσιμο και το ψήσιμο του φαγητού εξαρτάται από τα φασόλια.
Σχόλια (2)