syntageskamomata
syntageskamomata @syntageskamomata
Thessaloniki, Greece

Μην τους φοβάσαι... φά' τους!
- Σημείωση: Το βράσιμο και το ψήσιμο του φαγητού εξαρτάται από τα φασόλια.
#κούλουμα

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

123 Minutes
4-6 άτομα
  1. 500 γραμμάρια φασόλια γίγαντες
  2. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  3. 2 ντομάτες μέτριες τριμμένες
  4. 3 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
  5. 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  6. 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  7. 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  8. 3/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  9. Αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Εκτέλεση (για κατσαρόλα)

  2. 2

    Μουσκεύουμε από βραδύς τα φασόλια σε χλιαρό νερό.

  3. 3

    Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε. Σε κατσαρόλα αχνίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 2', ανακατεύοντάς το.

  4. 4

    Κατόπιν, ρίχνουμε μέσα τα φασόλια και χλιαρό νερό, μέχρι να σκεπαστούν (3-4 φλιτζ. τσαγιού περίπου) και βράζουμε για 45'.

  5. 5

    Τέλος, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σέλινο και συνεχίζουμε το βράσιμο, μέχρι να γίνουν τα φασόλια.

  6. 6

    Σε περίπτωση που πιει νωρίτερα τα υγρά, συμπληρώνουμε 1 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό. Μόλις γίνει το φαγητό, προσθέτουμε το σέλινο.

  7. 7

    Εκτέλεση (για φούρνο)

  8. 8

    Μουσκεύουμε από βραδύς τα φασόλια σε χλιαρό νερό. Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε.

  9. 9

    Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με 3-4 φλιτζ. τσαγιού χλιαρό νερό, μέχρι να σκεπαστούν και τα βράζουμε για 1 ώρα.

  10. 10

    Παράλληλα, σε κατσαρολάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 2', ανακατεύοντάς το.

  11. 11

    Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 5'-7' να βράσουν.

  12. 12

    Κατόπιν, μεταφέρουμε τη σάλτσα σ' ένα πυρέξ, ρίχνουμε τα φασόλια με το νερό τους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C για 1 ώρα περίπου.

  13. 13

    Καθ' όλη τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε, αν έχει πιει τα υγρά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε.

  14. 14

    - Σημείωση: Το βράσιμο και το ψήσιμο του φαγητού εξαρτάται από τα φασόλια.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

Από

syntageskamomata
syntageskamomata @syntageskamomata
στις
Thessaloniki, Greece
Λάτρης της μαγειρικής πολλά χρόνια (2002, από φοιτητής ακόμα), αποφάσισα να μοιραστώ τις συνταγές, εύκολες και δύσκολες, μαζί σας! Για μένα δεν παίζει ρόλο ο βαθμός δυσκολίας, αλλά το μεράκι και η φαντασία του καθενός! Αρκετές φορές απλά και εύκολα πιάτα είναι εξίσου νόστιμα και γευστικά! ''Της πείνας τα... καμώματα'' λοιπόν! Παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές με μεράκι και αγάπη! ➡ https://syntageskamomata.blogspot.gr Και στο instagram https://www.instagram.com/syntages.kamomata
Δες περισσότερα