πατσιλινάκου
πατσιλινάκου @cook_8450522

Γίγαντες φούρνου με ρόφημα Κρόκου Κοζάνης.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το φακελάκι με το ρόφημα το σχίζουμε και χρησιμοποιούμε το εσωτερικό του, βάζοντάς το με τα υπόλοιπα υλικά στα βρασμένα φασόλια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

154 Minutes
10 άτομα
  1. 500 γρ φασόλια άσπρα γίγαντες ή ελέφαντες
  2. 3 λίτρα νερό για το μαγείρεμα
  3. 600 γρ ξεφλουδισμένα και τριμμένα κρεμμύδια
  4. 4 μέτριες σκελίδες σκόρδο
  5. 1/2 μάτσο σέλινο ψιλοκομμένο
  6. 1/2 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
  7. 1/2 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
  8. 150 γρ πάστα ντομάτας
  9. 250 mL ελαιόλαδο
  10. 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  11. 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι κόκκινο γλυκό τριμμένο
  12. 2 φύλλα δάφνης
  13. 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  14. 1 φακελάκι από Βιολογικό Θερμαντικό Ρόφημα με Κρόκο Κοζάνης & Καρυκεύματα (άσπρη-μπορντώ συσκευασία)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε τα φασόλια και τα αφήνουμε 6- 8 ώρες σε νερό.

  2. 2

    Σε ψηλή κατσαρόλα ρίχνουμε τα φασόλια με 2 λίτρα νερό και αφήνουμε να βράσουν σε υψηλή θερμοκρασία με ακάλυπτη κατσαρόλα. Με τρυπητή κουτάλα, αφαιρούμε τον «άσπρο αφρό» που δημιουργείται.

  3. 3

    Αφού πάψει να δημιουργείται αφρός, καλύπτουμε την κατσαρόλα, μειώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε τα φασόλια να σιγοβράσουν για 1½ ώρα (ο ακριβής χρόνος βρασμού εξαρτάται από την ποιότητα των φασολιώνπρέπει να έχουν βράσει εντελώς, προτού προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά).

  4. 4

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200o C.

  5. 5

    Σε βαθύ ταψί, διαμέτρου 35 cm ρίχνουμε τα φασόλια και το υγρό.

  6. 6

    Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και τοποθετούμε το ταψί στη χαμηλότερη θέση του φούρνου. Όταν το φαγητό αρχίσει να βράζει μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 180o C και το αφήνουμε να ψηθεί για 45 λεπτά ακόμη.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

xaravera
xaravera @cook_8465056
Πρέπει να ειναι πολυ καλη συνταγή αλλά η φωτογραφία δεν την τιμά ιδιαίτερα

Από

πατσιλινάκου
στις