Φασόλια μαυρομάτικα κοκκινιστά
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρετε με τυράκι και σαλατούλα.
Υλικά
-
1 πακέτο μαυρομάτικα φασόλια
-
Σάλτσα
-
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα ή πράσινα ψιλοκομμένα
-
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
-
2 τομάτες σε κύβους
-
2 κουταλιές σούπας πελτές
-
2 κουταλιές ελαιόλαδο
-
1 μεγάλη χούφτα ψιλοκομμένος μαϊντανός
-
λίγος ψιλοκομμένος άνηθος
-
πιπεριές χρωμματιστές ή και πράσινη σε κομματάκια, κατά βούληση
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τα φασόλια να βράσουν.
-
2
Σε κατσαρολίτσα βάζουμε σκόρδο, κρεμμύδι, πιπεριές, πελτέ να κάψουν, να γίνει το λαδάκι κόκκινο.
-
3
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και σιγοβράζουμε να "δέσει".
-
4
Λίγο πριν βράσουν τα φασόλια και μαλακώσουν, αλατίζουμε κι αφήνουμε να πάρουν μια βράση ακόμη.
-
5
Τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από νερό.
-
6
Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και βάζουμε μέσα τη σάλτσα.
-
7
Ανακατεύουμε καλά και τα βράζουμε όλα μαζί 10 λεπτά.
Σχόλια (24)